“Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması” Karaman'da büyük ilgi görüyor. Gençlik merkezlerinde oluşturulan ecdada mektup yazma sınıflarında gençler mektup yazıyor. Öğrenciler için özel olarak hazırlatılan mektup kağıtlarına öğrenciler bilgilerini girerek mektuplarını yazıyorlar. Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış Harekatı konu başlıkları altında düzenlenecek yarışmanın başvuru formu ile yarışmaya ilişkin gerekli bilgiler http://www.gsb.gov.tr/r/GenclerdenEcdadaMektup İnternet sitesinde de bulunuyor.

Milli ve manevi duyguları canlı tutmayı amaçlayan etkinliğin bir parçası olmak isteyen gençler, Karaman ecdatlarına mektuplarıyla sesleniyorlar.  Karaman Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü en çok mektup yazarak birinci olmak istiyor. Bunun için okullarda öğrencilerin mektup yazmaları için bilgilendirmeler yapılıyor. 27 Marta kadar sürecek olan yarışmaya gençlerin yoğun ilgisi oluyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık Türkiye Genelinde yapılan Ecdada Mektup yarışmasında birinci olmayı hedeflediklerini dile getirerek ''3 Ocakta başlayıp 28 Mart tarihleri arasında sonlanacak olan yarışma ile gençlerimize Çanakkale ve Sarıkamış bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Ecdada Mektup yarışması ilimizde yoğun ilgi görüyor. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Karaman Gençlik Merkezimiz olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla bütün 60 tane okulumuzda giderek öğrencilerimizle birebir görüşüyoruz. Gençlerimizin mektup yazmalarını teşvik ederek, Gençlerimizin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet, inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak, dili doğru ve etkin bir şekilde konuşmasını teşvik etmek, okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burada ki bizim en büyük amacımız İnşallah Türkiye genelinde yapılan Ecdada Mektup yarışmasında birinci olmayı hedefliyoruz'' dedi.

Mektup yazan öğrencilerde duygularını dile getirerek ''Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu sene üçüncüsünü düzenlemiş olduğu Ecdada Mektup yarışmasını Çanakkale Zaferinin 100. yılına hitaben 100 bin mektup yazmayı hedefliyoruz. Geçen sene mektup yazmıştım, herhangi bir dereceye giremedim ama bu sene girmeyi düşünüyorum. Mektup yazarken duygu ve düşüncelerim çok farklı oluyor.  Bir kurşun bile sıkmadan şehit olan askerlerimize bu mektubu bir borç biliyorum. Ecdadımıza karşı bir şey yapamıyoruz ama onlara karşı bir mektup yazarak bunları bu borcumuzu bir nebzede olsa ödemiş olduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

11 – 14 / 15 – 18 / 19 - 29 yaş grubu olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak yarışmada dereceye girenlere ise şu ödüller verilecek;

Birinciye; Ultrabook ve Bakanlık kitap seti

İkinciye; Dizüstü bilgisayar ve Bakanlık kitap seti

Üçüncüye; Akıllı telefon ve Bakanlık kitap seti

Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak.
Necati ERMİŞ