ÇEKÜD’un “Köklerimiz Bu Topraklarda Projesi” kapsamında tüm illerde ve birçok ülke ile birlikte Karaman’da da aynı anda fidan ve tohumlar toprakla buluştu.
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), 7 Nisan 2019 Pazar günü saatler 13.00’ü gösterdiğinde 81 ilde ve dünyanın farklı noktalarında eş zamanlı olarak fidan ve tohum dikim etkinliği düzenlendi. Doğanın korunması ve çevreyle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla “Köklerimiz Bu Topraklarda” mottosuyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 81 il merkezinde aynı anda fidan dikme rekor denemesi yapıldı.
Bugüne kadar milyonlarca fidanı toprakla buluşturan ÇEKÜD, baharın gelmesiyle birlikte yeni bir faaliyete imza attı. ÇEKÜD tarafından geçen yıl başlatılan ve kamuoyunda büyük ilgi gören “Köklerimiz Bu Topraklarda” konseptli doğayla buluşma ve fidan dikme etkinliğinin ikincisi bu yıl yapıldı. 7 Nisan 2019 Pazar (Bugün) saat 13.00’te Türkiye’nin 81 ilinin tamamında, büyük ilçelerde ve ÇEKÜD’un yurt dışı temsilciliklerinin katkısıyla dünyanın farklı şehirlerinde aynı anda tohumlar ve fidanlar toprakla buluştu.
Fidan ve tohum dikim etkinliğiyle ilgili bilgi veren ÇEKÜD Karaman İl Temsilcisi Süleyman Çelik, “ÇEKÜD, bugün 15 bölge, 81 il ve 8 yurtdışı temsilciliği, binlerce çevre ve doğa dostu gönüllüsüyle birlikte kamu yararı statüsünde faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur. Başta ağaçlandırma olmak üzere doğa ve çevreyle ilgili düzenlediğimiz konferans, sempozyum ve yarışmalarla çevre bilincini artırmaya, çevre ahlakını geliştirmeye, çevre sorunlarına kalıcı çözümler önermeye ve üretmeye gayret ediyor, bu alanda önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Geçen yıl başlattığımız ‘Köklerimiz Bu Topraklarda Projesi’ yoğun ilgi görünce bu etkinliği geleneksel hale getirmeye karar verdik. Projenin temel amacı, çevre duyarlılığının ve ağaçlandırmanın öneminin toplumun her kesiminde aynı anda pozitif yönde algılanmasını ve benimsenmesini sağlamaktır. Çevre ve doğa dostlarıyla yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerimiz aracılığıyla farklı ülkelerde eşzamanlı olarak fidan ve tohum dikimi gerçekleştirdik. Etkinliğimiz, ülkemizde ve dünyada bu alanda bir ilk olma özeliğini taşımaktadır. Bu vesileyle projemize destek veren Sayın Valimiz Fahri Meral’e , Sayın Emniyet Müdürümüz Fikret Bayraktar’a, Atak Gençlik Kulübü izci ve gönüllülerine, Çeküd gönüllüsü değerli halkımıza teşekkür ediyoruz’’. dedi.