Karaman'da Fatih Anadolu Lisesi idaresi ve okul aile birliği 12. sınıf öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesi kahvaltı programı düzenledi.
Programa, Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür V. Nurettin 12. sınıf öğrencisi 60 öğrenciyle, öğretmen ve velilerle birlikte 90 kişi katıldı. 
Öğrencilere yönelik konuşma yapan Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Durmuş Sayaslan konuşmasında;''Kahvaltı  etkinliğimizi, öğrencilerimize değerli olduklarını, yanlarında olduğumuzu hissettirmek, motivasyonlarını, morallerini yüksek tutmak amacıyla tertip etmiş bulunmaktayız. Sevgili Öğrenciler, Fatih Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri olarak yarın önemli bir sınava gireceksiniz. Hayatınızda bir dönem noktası olarak gördüğünüz sınavda başarılı olmanız hepimizin ortak duasıdır. Bu yaşlarda “En önemli”  ‘olmazsa olmaz mutlaka başarmalıyım’ diye baktığınız sınavdan daha önemli sınavlar ABC şeklinde kodlanmamış olarak “Hayat okullarında” karşınıza çıkmaya devam edecektir. Evet, yarın ki gireceğiniz sınav çok önemli ama her şeyin sonu değil. Sizler elinizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra içiniz rahat olsun. Sonuç ne olursa olusun sizler, aileleriniz bizler için çok değerlisiniz. Çünkü sizler ülkemizin geleceğisiniz. Geleceğimizi sizlere emanet edeceğiz. Çok önemli işleri arasın da bizlere, gençlere, öğrencilere değer verdiğini göstermek adına etkinliğimize katılmayı tercih eden başta sayın valimize, sayın değer misafirlerimize ayrıca Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim,''dedi.
Vali Murat Koca bu programın kendisinin de Liseyi bitirdikten sonra 1974 yılına götürdüğünü ifade ederken;'' Aynı heyecanı o yıllarda yaşıyordum. Ancak böyle bir ortam o zamanlarda yoktu. Ereğli Lisesi 1974 mezunuyum. Cumartesi günü bu saatlerde otobüsle yola çıktık. Meram da bir otel de kaldık. Ertesi günde Şeker İlkokulunda sınava girdim. Nasibimizde Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmak varmış. Sonrada kader değişik çizgilerle bizi buraya getirdi. Biraz önce Hocamızın söylediği gibi ABC si olmayan hayat okulunda hep sınav var. İnşallah hepiniz de başarılı olursunuz,''dedi.
KMÜ Rektör Yardımcısı, Karaman ÖSYM İl Sınav Koordinatörü olan Prof. Dr. Ahmet Yıldırım konuşmasında;'' Bu moralle yarın sınava girdiğinizde başarılı olacağınıza inanıyorum. Sayın Valimiz ve Okul Müdürümüz hayatla ilgili çok güzel şeyler söyledi. Tabi ki bu sınav hayatımızın her şeyi değil ama oldukça da önemli ve önemli hedefleriniz var biliyorum. Ama sizlere buradan bir müjde vereyim. ÖSYM şu anda Üniversite sınavlarının yılda bir kez değil birkaç kere yapılacağı planlamasını yapıyor. Böylece sizlerin bir sınav stresiyle o gün yaşayacağı bir olumsuzlukla hayatının geri kalanında üzüntü duymasını engellemeye çalışıyorlar. Zannediyorum ki önümüzdeki yıldan itibaren üniversite sınavı birden fazla olacak. Böylece sizler birden fazla şansa sahip olacaksınız. Tabi bu sene bu olmayacak belki ama umarım hepiniz hedeflediğiniz yerleri kazanmak için gerekli puanları alırsınız. Almazsanız da lütfen üzülmeyin. Çünkü her şeyin üzerinde bir de kader vardır. Size düşen çalışmaktır başarılar dilerim,''dedi.
Program sonrası öğrenciler protokol ve öğretmenleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.