’Karaman’dan Diyarbakır’a Gönül Köprüsü ‘ sloganıyla yola çıkan bir kamyon bisküvi Diyarbakır’daki kardeş okullara ve okuma salonlarına verilecek.

KA-REG-DER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Gök, sivil toplum örgütlerinin program ve etkinlikleri ile toplumdaki huzurun tesisine, kardeşliğin pekişmesine önemli katkısı olduğunu belirterek bu anlamda her fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını, sosyal sorumluluk kapsamında hareket ettiklerini söyledi. Bisküvi üretiminde ve ihracatında önemli bir potansiyeli olan Karaman’da da ismini açıklamayan bir firmaya ait bir kamyon bisküviyi Diyarbakır’da bazı okul ve okuma salonlarına vereceklerini dile getirdi. ‘Herkes O’nu okuyor’ projesi kapsamında Karaman’da 50 bin kişiye Efendimizin kitabını okutturup, sınav yapacaklarını ifade eden Gök, aynı çalışma devam ederken toplanılan yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve öğrencilere vereceklerini söyledi.

Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde bütün yıla yayılan bir çalışma yaptıklarını söyleyen Gök, gerek Karaman’da gerekse Karaman dışında gönül köprüleri kurma amacında olduklarını ifade etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Karaman gönüllüsü Mehmet Karagöz, KASİAD ve KA-REG-DER’in katkıları ile bir fabrikadan alınan bisküvinin yeni diyaloglara, gönül köprülerine vesile olacağını söyledi. Karagöz, bu tür çalışmaların her zaman olması gerektiğine dikkatleri çekerek oynanan tüm oyunların da bu şekilde bozulacağına dikkatleri çekti.