KARAMAN (AA) - Karaman'da sivil toplum kuruluşlarının başlattığı "Bir çuval un da senden olsun" kampanyası kapsamında 2 tır dolusu un, Suriye'ye gönderildi.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Sözcüsü Yunus Özdemir, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, kampanyaya Karaman'da faaliyet gösteren 37 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini söyledi.

Kampanyanın, 10-30 Ocak tarihleri arasında düzenlendiğini belirten Özdemir, "Kampanya kapsamında 2 tır yardım malzemesi topladık. Vatandaşların yardımlarını da beklediğimizi deklare etmek adına bu töreni düzenledik. Topladığımız yardımlar Suriye'nin Atme kampına gönderilecek" dedi.

Tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağıran Özdemir, şunları kaydetti:

"Karaman STK Platformu olarak her zaman Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle orada zorluk çeken kardeşlerimiz var. Orada bir ekmek krizi var. Bunun giderilmesi noktasında bu ihtiyaç bildirildi. Sadece un topluyoruz. Temel gıda maddesi olan unu ve ekmeği gidermek açısından böyle bir tavır sergiledik. Şu anda sadece un kampanyası yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye çağırıyorum."

Yapılan duanın ardından tırlar dualar eşliğinde uğurlandı.