Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KA-REG-DER) ile Karaman İl Müftülüğü ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Herkes O’nu okuyor’ projesi kapsamındaki yarışmanın heyecanı tüm ili sardı. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, geçen yıl yapılan sınava 250 si Karaman Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlünün olduğu 20 bin kişinin girdiğine dikkatleri çekerek bu yıl 50 bin kişinin hedeflendiğini belirtti. Değirmenci, Peygamber Efendimizin (SAS) hayatının her kesim tarafından okunmasının, hayatının örnek alınmasının en önemli gayeleri olduğunu söyleyerek “Efendimizi tüm insanlarla buluşturmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Toplumu hem dini noktada aydınlatmak, hem Efendimizin örnek hayatı ile nesilleri tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için KAREGDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye’de katılım ve kazanım noktasında bir ilke imza atacağız.” dedi.


Yetişkinlerde birincilik ödülü  araba
Yetişkinler kategorisinde birinci olana araba hediye edilecek. 571 hediyenin dağıtılacağı sınavda umreden bilgisayara, bisikletten tablet bilgisayara kadar değişik ödüller var. Ayrıca sınava giren herkese Kuranı Kerim verilecek. Kayıtla www.herkesonuokuyor.com sitesinden yapılabiliyor.

 

Çevremdekilere örnek olmak için çalışıp sınava gireceğim
Nisan ayında yapılacak sınava hem gireceğini hem de proje kapsamında çalışan öğretmenlere yardımcı olacağını belirten Emekli öğretmen Halil Küçüker “Efendimizin hayatını değişik kaynaklardan okudum. Ancak çevremdekilere örnek olabilmek ve onları teşvik edebilmek için belirlenen kitapları yine okuyacağım. ” dedi.  Yeni çıkan kitapları da temin edip okuyacağını söyleyen Küçüker, ailesindeki tüm fertlerle birlikte sınav heyecanını yaşamanın önemli olduğunu söyledi.

 
Geçen yıl yapılan sınavlara 3.sınıf öğrencisi olarak girdiklerini belirten Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri Nazlıcan Asena Kutlu, Ayşe Sena Tunca ve Ahsen Betül Tuncer adlı öğrenciler hem okul derslerine çalıştıklarını hem de kendileri için en anlamlı olan sınava bu yıl tekrar gireceklerini söylediler. Başarılı olanlara verilecek ödüllerden ziyade Peygamber Efendimiz ile ilgili yeni bilgiler öğrenecek olmalarının kendilerini heyecanlandırdığını belirten öğrenciler “Evde ve okulda hem derslerimize hem de bu sınava ailemiz ve öğretmenlerimizle çalışacağız. Soruların çıkacağı kitabı defalarca okuyacak, özet çıkaracak ve ailelerimiz ile her gün belirlediğimiz vakitlerde sınava hazırlanacağız.” dedi.  

 
Efendimiz ile ilgili toplamda 5 bin kitap satıldı
4 ayrı kategoride yapılacak sınavın soruların çıkacağı Hazreti Muhammed-Gül Devri, Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed, Peygamberimizin Hayatı ve Efendimiz-Muhtasar kitapları Karaman’daki satış noktalarında toplam 5 bin gibi bir rakam ulaştı. Bu konuyla ilgili bilgi veren Sedat Çalışkan kitap satışlarının her anlamda sevindirici olduğunu belirterek gelecek nesillerin sağlıklı yetişebilmesinin bu tür örnek projelerle olacağını söyledi.

Ödülünü önce rüyasında aldı
Geçen yıl 2.sınıf öğrencisi olmasına rağmen tüm soruları doğru cevaplayan en küçük öğrenci olan  Muhammet Furkan Uykür  rüyasında hediye edilen diz üstü bilgisayara, gerçek ödül töreninde kavuştuğunu belirterek bu yıl ki sınavda da iddialı olduğunu, farklı bir heyecanla sınavı beklediğini söyledi.


Başarılı olanların alacağı ödüllerden daha çok öğrenilen yeni bilgilerin önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Hatice Uykür  tüm arkadaşlarının sınava girmesi için uğraştığını belirtti. Terzi Ali Tunç da iki küçük çocuğa bakan ev hanımı eşi  ile mayıs ayında sınava girecek kızı Elife Tunç’un da bu sınava gireceğine dikkatleri çekerek iş yoğunluğuna rağmen kendisinin de ilgili kitapları okuyarak onlarla beraber olacağını söyledi.

Eşi ile birlikte Karaman’ın en işlek caddesinde bir spor mağazası işleten Feride Çıtlak, akşamları televizyonu kapatarak, bilgisayar başından ayrılarak bu sınava hazırlanacağını söyledi. Çıtlak, televizyon başında vakit geçiren genç nesil için bu proje kapsamındaki sınavın çok önemli olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karaman dışında yaklaşık 8 ilden de kayıtların olduğu sınava Karaman Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler de girecek.