Karaman Beklenen Bahar Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BAHAR-DER) ve Beyaz İnci Kulübü üyeleri bayanlara yönelik düzenlenen şenlikte üniversiteli öğrencilerle buluştu.

BAHARDER Başkan Vekili Aysel Kılınç, 2012 yılının son akşamında Karaman’da okuyan üniversiteli öğrencileri yalnız bırakmamak ve kendi kültürlerine uygun değişik etkinliklerle onlarla birlikte güzel vakit geçirmek için bir program düzenlediklerini söyledi. BAHAR-DER’in Karamanlı bayanlara ve ilde eğitim-öğretimlerine devam öğrenciler için yıl boyunca değişik programlar yaptıklarını dile getiren Kılınç, düzenledikleri gezi ve seminerler ile de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içinde yer almalarına zemin hazırladıklarını belirtti.

Beyaz İnci Kulübü Başkanı Şeyma Celep de yaptığı açıklamada BAHAR-DER ile birlikte düzenledikleri programın hem bayanlar hem de öğrenciler açısından güzel olduğuna dikkatleri çekerek hoşça vakit geçirmenin kendi kültürlerine uygun şekilde yapılabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Celep, programa maddi manevi destek veren tüm firmalar ile  organizasyonda emeği geçenlere, katkıda bulunan ev hanımlarına teşekkür etti.

 YHM Düğün Salonu’nda müzik dinletisi ile başlayan program öğrencilerin katıldığı değişik yarışmalarla devam etti. Dt. Büşra Yetişti’nin verdiği ‘Diş Sağlığı Semineri’ nin ardından otantik kıyafetler defilesi yapıldı. Karamanlı bayanların hazırladığı yazma ve çeyizlik eşya  ile son çıkan kitapların yer aldığı stantların ilgi çektiği gecede doğuştan gelen yetenekler semineri verildi, masa tenisi ve satranç oynandı, sıra gecesi yapıldı. Açık büfe ikramın ardından yapılan çekilişle değişik hediyeler dağıtıldı. Gece dilek fenerlerinin uçurulması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.