Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen serginin açılışına; Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu başta olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mümine Hatun Kültür Merkezi kursiyerlerinin oynadıkları halk oyunları gösterisi ile renk kattıkları sergide konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, kadınların yakaladıkları her alan ve fırsatta üretkenliğini gösterdiklerini söyleyerek: “Belediye olarak çalışmalarımızın yüzde altmışlık kısmını Karamanlı hanımlara yönelik gerçekleştiriyoruz. Mümine Hatun Kültür Merkezi ve bünyesinde açılan kurslara her yaştan hanımlar büyük ilgi gösterdi. Bu tür merkezleri şehir merkezine uzak kalan bölgelere de açacağız. Yaptıkları çalışmalar, ürettikleri eserler fevkalâde. Bu kurslar sayesinde vatandaşlarımız boş zamanları değerlendirirken birlik ve beraberliği de pekiştirmektedir” dedi.

Sergi açılışından önce kursiyerlere sertifikaları verilirken, hanımların hazırladıkları eserler sergiyi gezenler tarafından çok beğenildi.