Tüm Türkiye'de büyük infial uyandıran Özgecan cinayetine tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Her kesimden duyarlı kişiler sokağa dökülüp eylem yaparken cinayetten etkilenen kişiler arasında yer alan Karaman’lı müzisyen bağlama sanatçısı Hüseyin Ak da, vahşice öldürülen Özgecan için şarkı yazdı. Kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından yayılan şarkısını bağlaması ile seslendiren Ak’a Karaman’ın yanı sıra yurdun çeşitli yerlerinden de övgü dolu mesajlar yağdı.

Özgecan’ın ölümünün kendilerini derinden yaraladığını ve onun anısını yaşatmak adına şarkı yazarak bestelediğini ifade eden Ak,

“Özgecan kardeşimize yapılanlar herkeste olduğu gibi bende de duygu volkanları patlattı. Özgecan’ın anısını yaşatabilmek için sözleri, bestesi ve müziği bana ait bir şarkı ortaya çıkardım.

Müzikle uğraşan birisi olarak yaşanan bu kötü olayların bir daha yaşanmaması, kadınlarımızın bize Allah’ın birer emaneti olduğunu ve her kadının birer ana adayı olduğunu hatırlatmak istiyorum.

En önemlisi yaşamak ve yaşatmak dileği ile bu parçam Özgecan kardeşimizin ve geçmişte bu tür olaylarla kaybettiğimiz bütün kızlarımızın anne ve babaları için gelsin. Yaptığım bu beste özellikle Özgecan kardeşimizin ailesine anne ve babasına gelsin. Tüm Türkiye dinlesin ve bilsin ki unutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Tabi ki biz onun yaşadığı acıları kaleme ve kağıda dökemeyiz. Özgecan’ı unutmayacağız ve unutturmayacağız. diye konuştu.

İŞTE ÖZGECAN İÇİN YAPILAN ŞARKININ SÖZLERİ

“YAR ÖZGECAN YAR”

Bir kız gidiyor uzaklara

Bilinmeyen tuzaklara

Yar yar yar özge

Yar ÖZGECAN yar

Analar babalar perişan halar

Düşenin dostu olmaz ey dağlar

Yar yar yar özge

Yar ÖZGECAN yar