Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği bir kampanya kapsamında tüm ailelere kitap okutturmaya başladı.  KAREGDER Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Okçu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları i dernek olarak öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik birçok etkinlikler yaptıklarına dikkatleri çekerek  “Aileler Okuyor – Karaman Okuyor” isimli projeyle de geniş kapsamlı bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi. Okçu, öğrenci velilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmasıyla hem çocuklarına iyi bir örnek olacağına hem de onlarla iyi ve sağlıklı  iletişim kurabileceklerini dile getirdi.Proje kapsamında seçilen ilk kitabın “Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları” olacağını belirten Okçu, kitabın yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın da 13 Ocak 2013 Pazar günü bir seminer vereceğini söyledi.Okçu “ Projeyi uygulamaya koyan okullarımıza ve öğretmenlerimize, Şube Müdürümüz Abdülkerim Çömçe’ye ve Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Aksoy’a projeye sahip çıktıkları ve okullarımızda uygulamaya geçirdikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında değerlendirilerek Karaman’daki tüm İlkokul, Ortaokul, Lise öğrenci velilerine yönelik uygulamaya konulduğunu söyledi.

Aksoy “Proje kapsamında her ay bir kitap seçilecek. Seçilen bu kitap 1 ay boyunca okunacaktır. Seçilen kitap okunduktan sonra kitabın yazarı velilerimize kısa bir seminer ya da konferans verecek. Kitapları veliler kendileri temin edecektir. Yıl boyunca sürecek bu projenin bitiminde, kitap okuma etkinliklerine dâhil olan velilerimize sertifika verilecektir.Bu proje velilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandıracak. Bu sayede öğrencilerimizin başarı grafikleri de artacaktır. Projeyi uygulamaya koyan okullarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.