Her sene geleneksel hale getiren Karaman Yeşeren Umutlar ve Refah Toplumu Derneği(Karyurtder) bu sene ki iftar programını Sevgi Evlerinde gerçekleştirdi. İftar programına Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış ve eşi Şengül Akış, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün,  Karyurder Başkanı Ali İmran Aksu, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, dernek üyeleri ve gönüllülerin katılımı ile gerçekleşti.ileri katıldı.

İftar programı Ali İmran Aksu’nun katılımcılara hitaben konuşmasında;''
“Düzenlemiş olduğumuz geleneksel iftar programımızda‘geçmiş ve gelecek kuşakyurt çocuklarını’ buluşturmayı ve kaynaştırmayı amaçladık.  Yurt camiası, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ailesidir. Sizlerin yüzbinlerce kardeşi var. Bu gerçeğin altını özellikle çizmek gerekir. Edirne’den Kars’a kadar hangi il hangi kurum ve nereye giderseniz gidin, bir yurtlu kardeşiniz var ve birbirinize sarılmanız için bu yeterlidir. Bunun kıymetini bilin.
Yurt çocukları, on yıllardır Türkiye’de özellikle basın ve medya tarafından reyting malzemesi yapılmıştır ve günümüzde de hala yapılmaya devam ettiği görülmektedir.  Bu durum için -47 dernek ve 5 kol sendikamız ile- YURT AY Dernekleri ve YURT AY Sendikaları olarak gerek basın yoluyla gerekse yazılı yollarla ilgili yerlere müracaatlarda bulunulup tarafımızca takibi yapılmaktadır.  Hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun yurt çocukları üzerinde karalama yapmasına izin vermeyiz. Buna kimsenin hakkı yoktur.
Benim kıymetli yurtlu kardeşlerim, sizler devlet koruması altında kaldığınız müddetçe bizim aramızda Ayşe’siniz, Fatma’sınız, Ali’siniz, Ahmet’siniz fakat bu kurumun dışına çıktığınız zaman yahut reşit olup ayrıldığınız zaman sizler artık Ali, Ahmet, Ayşe değilsiniz, YURT ÇOCUĞUsunuz. Bu yüzden çok daha dikkatli hareket etmeniz gerekir. Yapacak olduğunuz olumlu  bir davranış sizin kendi adınızla anılabilir fakat, yapacak olduğunuz olumsuz bir davranıştan dolayı hiç kimse tarafından  Ali, Ayşe yaptı denilmeyecektir, ‘Ne de olsa yurt çocuğu’ deyip genelleme yapılıp bütün yurt çocukları sizin bireysel anlamda yapmış olduğunuz kötü hasletten dolayı lekelenecektir. Buna hiçbirimizin hakkı yoktur. Sizler de bizler de büyüklerimizde haddimizi bilerek yaşamalıyız. Çünkü ‘yurt çocuğu’ adında ince bir çizgi üzerindeyiz.
Kardeşlerim! İçinizdeki potansiyeli fark edin. Devletin bize sunduğu imkânların bilincinde olarak, mevcut durumumuzu en iyi şekilde değerlendirip hayatta var olma savaşını kazanan, devlete ve milletine faydalı bireyler olmanızı temenni eder, hepinize katıldığınız için teşekkür ederim.” Dedi.