Kemal Reis Ortaokulu’nun, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında düzenlemekte olduğu “Ziyarete Ortak Ol, Sevin, Sevindir” adlı proje faaliyetleri doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun katılımıyla yaşlılarımız, evlerinde ziyaret edildi.
“Gönüller toplansın, tüm kapılar çalınsın!” sloganıyla yola çıkan okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler her hafta topluma önemli katkıları olan değerli büyüklerimizi ziyaret etmektedirler. Projenin amacı, öğrencilerimize doğru içerikle ve yöntemlerle, ihtiyaç duyulan eğitimlerin verilmesi, eğitim kaynaklarının etkin ve etkili kullanımı ile eğitimden beklenen değerin oluşturulmasını sağlamaktır. Proje kapsamında öğrenciler; yardımlaşmanın, büyüklere saygı ve sevginin, insanları sevindirmenin anlamını yaşayarak öğreniyorlar.

Proje ile yaşlı ve engellilerimizin kapıları çalınarak ev ziyaretleri gerçekleştirilmekte, onların gönülleri alınmaktadır. Bu tür sosyal faaliyetlere büyük önem veren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ziyareti birlikte gerçekleştirdiği Okul Müdürü Tahsin Altın’a, Müdür Yardımcısı Ergün Tavşan’a, Rehber Öğretmeni Yurdagül Küçükbasmacı’ya ve öğrencilerden Sıla Uflaz, İsmail Taşdibi, Yavuz Selim Türkben ve  Safiye Çelik’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Evlerinde ziyaret edilen yaşlılarımızın mutluluğu görülmeye değerdi. Anıların paylaşıldığı keyifli sohbet esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.