Kent Konseyi Engelliler Meclisi “ Engellileri Anlamak” konulu ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışması açmıştır. Engelli bireyleri anlamak, onları tanımak, onlarla ilgili olumlu ve doğru bir algı oluşturmak, empati kurmak ve engellilerle ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla açılan kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecektir.

Yarışmaya kimler katılabilir?

Ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrenciler katılabilir.

Yarışma şartları ve kompozisyon özellikleri nasıl olmalı?

1.Kompozisyonlar ,bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakterinde ve 12’li yazı boyutunda A-4 kağıdına yazılmış olacak ve yazılanlar iki sayfayı geçmeyecektir.

2.Kompozisyonların yazıldığı en son kağıdın arkasına isim, okul ile bilgiler yazılacaktır.

Yazdığımız kompozisyonu nereye ulaştırmalıyız?

Her öğrenci kendi okul idaresine veya öğretmenine verecek , okullar resmi yazı ile il milli eğitim müdürlüğüne kompozisyonları ulaştıracaktır.

Yarışma hangi tarihler arasında yapılacak?

Yarışma 05/11/2014-01/12/2014 tarihleri arasında olup yarışmaya katılacak olanların kompozisyonlarını en geç 01/12/2014 tarihine kadar İlMilli Eğitim Müdürlüğüne yollamaları gerekmektedir.

Ödül töreni ,3 Aralık Engelliler  Gününde yapılacaktır.

Değerlendirme nasıl yapılacak?

Değerlendirme il Milli Eğitim Müdürlüğü  yazı inceleme komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme ortaokul ve lise öğrencileri arasında ayrı ayrı yapılacak, her kademede güzel bulunan kompozisyonlar  1.2.3. olarak değerlendirilecektir.

Dereceye girenlerin ödülleri nelerdir?

Ortaokul;  1.İpad   2. Çeyrek Altın  3. Gram Altın;  Lise; 1.Yarım Altın 2.Çeyrek Altın 3.Gram Altın verilecektir. Ayrıca dereceye giren her bir öğrenciye 10 adet kişisel gelişim kitabı verilecektir.