Karaman’ın Urgan Mevkiinde daha önce dikilenlerle birlikte  proje kapsamında Ashabı Kiram Efendilerimiz adına toplamda 10 bin adet fidan toprakla buluşmuş oldu.

Kılbasan Beldesi’nde yapılan programda proje hakkında bilgi veren KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Karaman’da Kutlu Doğum Haftası’nın Türkiye’de ilk olan değişik  etkinliklerle kutlandığına dikkatleri çekerek Sahabe Efendilerimiz adına dikilen 10 bin adet fidanla gerek Urgan Mevkiinde gerekse Kılbasan Beldesi’nde ağaçlandırma çalışmalarına da önemli katkı yapıldığını belirti. 17 bin öğrenci ile 250 tutuklu ve mahkumun Efendimizin hayatını tekrar okuyarak sınava girmesinin yanında dikilen fidanlarla Sahabe Efendilerimizin hayatlarının  öğrenilmesinin güzel olduğunu belirten Okçu, proje kapsamında fedakarca çalışan tüm kurumlara, dernek üyesi arkadaşlara ve sponsor olan tüm firmalara teşekkür etti.
Kılbasan Belde Belediye Başkanı İbrahim Baykara da yaptığı açıklamada ağaçlandırma yapılan sahanın ismini Sahabe Fidanlığı koyduklarını, bakımını da belediye olarak gereken hassasiyeti göstererek yapacaklarını belirtti.
Seç Yıldızını Yaşat Adını projesi kapsamında Sahabe Fidanlığı’nda fidan dikimine gelen Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Cezaevi Kurum Müdürü İshak Yıldırım, yapılan çalışmaların çok anlamlı olduğuna dikkatleri çekerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Memleketleri Karaman olmayanların  yakınları adına da fidan diktikleri programda dağıtılan kartlara belirlenen isimler yazıldı.

 Ailelerin çocukları ile fidan diktikleri, seçtikleri Sahabe ile kendi adlarını yazdıkları ve ilk sulamasını yaptıkları fidan dikme programı çiğköfte ve döner ikramı ile sona erdi.