Karaman genelinde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun öncülüğünde başlatılan ve bebek maması, un, ilaç, battaniye yardımını içeren kampanyanın bebek maması kalemi üniversite öğrencileri tarafından yürütülüyor.

“İçinizdeki insanlığı kurtarın” sloganıyla KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında açılan stantlarda 5 TL karşılığında bir kilogramlık bebek bisküvisi yardımı yapılıyor.

Kampanya hakkında bilgi veren KMÜ Yeniler Topluluğu ve Türkiye Gençlik Topluluğu başkanları Ekrem Dursun ve Burak Ercim, Türkiye-Suriye sınır hattında yaşayan Türkmenlerin Rusya’nın bombardımanları sonucunda zor günler geçirdiğini belirterek “Kampanyamıza üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi, şimdiye kadar yüzlerce paket bebek bisküvisi toplandı. Hatta iki öğrenci topluluğu olarak başlattığımız bu kampanyaya on iki topluluk da destek verdi. Türkmendağı çocuklarına sahip çıkan tüm KMÜ ailesi ve öğrencilerine teşekkür ederiz.” dediler.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve 10 Aralık’ta başlatılan kampanya 18 Aralık tarihine kadar sürecek.