Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 4. Karaman Engelliler Spor Şöleni düzenlendi. Etkinliğe KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, akademik ve idari personel, engelliler ve aileleri katıldı. 
“En Büyük Engel Sevgisizliktir”

BESYO Spor Salonunda engelli bir gencin İstiklal Marşı okumasıyla başlayan şölen renkli görüntülere sahne oldu. Şölenin açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ bünyesinde “Engelsiz Üniversite”  sloganıyla düzenledikleri faaliyetler ve etkinliklerden bahsetti. Türkiye’de azımsanmayacak kadar engelli olduğunu belirten Rektör Sabri Gökmen, “Onları topluma kazandırmak ve yaşantılarını kolaylaştıracak imkânları sağlamak devletimizin görevidir ve aynı zamanda sosyal devlet anlayışının da gereğidir. Fakat önemli olan toplumumuzdaki bireylerin bunu bir görev olarak görmesi ve herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapmasıdır.” şeklinde konuştu. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, engellilere acımanın, onlara üzülmenin yanlış bir davranış olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yerine onların hayatlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmelerini sağlamak en güzel ve en yararlı davranış olacaktır. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi ile her engel aşılabilir.”

Rektör Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından çeşitli kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Konya’dan gelen semazen grubu sema gösterisi yaptı. Daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ile engelli bir genç bilek güreşine tutuştu. Erol Polat tarafından verilen bağlama eşliğindeki mini halk konserine salondakiler de eşlik etti. Halk konserinin ardından BESYO öğrencileri yeteneklerini sergileyen bir gösteri yaptı. Halk oyunları ve judo gösterisi gibi çeşitli etkinliklerin yapıldığı 4. Karaman Engelliler Spor Şöleni madalya töreninin ardından son buldu.