Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin girişinin ağaçlandırılmasına yönelik fidan dikim töreni Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Valisi Murat Koca’nın katılımıyla KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
   KMÜ Genç TEMA Topluluğu ve Karaman TEMA Vakfı işbirliğinde, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, KMÜ Rektörlüğü ve Karaman Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle üniversitenin yeni girişinin çevresi ağaçlandırılmasın ilk adımı olan fidan dikim töreni 11 Mart 2013 Pazartesi günü saat 14.00’te yapıldı. 

   Törende KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci fidan dikti. Üniversitenin Uygulama Anaokulu’nun minik öğrencileri de fidan dikiminde büyüklerine yardım ettiler. Törende ağaçlandırma çalışmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu. 

   Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün “Dünyada bir dikili ağacımız olsun.” diyerek Vali Murat Koca ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ile birlikte ilk fidanları toprakla buluşturdu. Mevlüt Akgün, üniversitenin kısa zamanda birçok başarılı çalışmaya imza attığını söyleyerek, Rektör Gökmen’e ve ağaçlandırma çalışmasına destek veren herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitenin yaptığı işlerde bütün çalışma arkadaşlarının işbirliği sayesinde başarı sağladıklarını ifade etti. 

   Projesi KMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışması kapsamında üniversitenin yeni giriş kapısından öğrenci yurtlarına kadar olan 20 bin m2lik alanda sedir, çam, ladin, köknar, meşe, dişbudak, çınar, huş, akçaağaç, atkestanesi, ıhlamur ve erguvandan oluşan 1400 adet fidan toprakla buluştu.