Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ)  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı işbirliği ile “Vergi Müfettişliği Mesleğinin Tanıtımı” konulu konferans düzenlendi.
Vergi Müfettişleri Sefa Yüksel ve Uğur Can Durmaz’ın konuk olduğu konferans 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 15.00’te üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığını tanıtan video gösterisinin ardından Uğur Can Durmaz yaptığı sunumda Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı hakkında bilgiler verdi. 

Durmaz, Temmuz 2011 yılındaki düzenlemeyle Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının kurulmasına karar verildiğini belirterek, “Daha önce dört ayrı kurum tarafından yapılan vergi denetimini Başkanlığımız tek elden gerçekleştirmektedir.” dedi. Durmaz, Başkanlığın görevlerini ise şu şekilde özetledi: “Vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma, kayıt dışı ve yolsuzlukla mücadele.” 

Uğur Can Durmaz, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının risk odaklı çağdaş denetim teknikleriyle vergi denetimi misyonunu üstlendiğini belirterek, “Amacımız devlet ve mükellef haklarını en üst düzeyde tutmaktır.“ diye konuştu. Başkanlık kapsamında vergi müfettiş yardımcısı, vergi müfettişi ve başmüfettiş olmak üzere toplam 5063 müfettişin görev yaptığını da sözlerine ekledi. 

Vergi müfettişliği mesleği ile ilgili bilgiler aktaran Durmaz, müfettiş olabilmek için siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, hukuk ve mühendislik fakülteleri ile eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji ve fen bilimleri bölümlerinin birinden mezun olma şartı arandığını söyledi.