Geçen yıl Türkiye’nin farklı illerinden on ilkokula yardımda bulunan KMÜ öğrencileri, bu yıl ilk olarak Karaman Karacaören İlkokulu ve Kızık İlkokulunu ziyaret etti. KMÜ öğrencileri, ilkokul öğrencilerine okul kıyafetleri, kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.
“Sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz”

“Karanlıktan Aydınlığa Küçük Bir Çığlık” projesinin yürütücüsü KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Alagöz, projeye altı yıl önce başladıklarını ve KMÜ öğrencileriyle birlikte bugüne kadar Türkiye’deki onlarca okula kılık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Doç. Dr. Alagöz, öncelikli olarak Karaman ve çevresindeki ilk ve ortaokulların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ancak kendilerine yapılan başvurular sonucunda Şırnak’tan Zonguldak’a kadar birçok okula yardım yaptıklarını dile getirdi.

“Projenin iki ucu var; biri elimizi uzatmaya çalıştığımız ilkokul öğrencileri, diğeri bölgesinin sorunlarını çözmeye ve çevresine katkı sağlamaya çalışan KMÜ öğrencileri.” diyen Alagöz, “Bu sosyal sorumluluk projemizde amacımız hem ilkokul öğrencilerini sevindirmek hem de KMÜ öğrencilerinin sadece sınava giren ve derslerini yapan öğrenciler olmak yerine, çevresindeki sorunlara duyarlı öğrenciler olmasını sağlamaktır. KMÜ akademisyenleri olarak sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında bu yıl ilk olarak Karaman Karacaören İlkokulu ve Kızık İlkokulunu ziyaret eden KMÜ öğrencileri, aralık ayı içerisinde Ermenek ilçesindeki Ardıçkaya İlköğretim Okulu, Aşağı Çağlar İlköğretim Okulu ve Tepe Başı İlköğretim Okullarını da ziyaret edecekler.