60 İlden 229 Tır yardım Sureye’ye uğurlandı! 

Karaman'da, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nca düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Hatay'a gönderildi.

Aktekke Kent Meydanında düzenlenen törene başta İHH Karaman Temsilcisi Musta Sekmen ile birlikte, Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan, Yunus Emre Kültür Vakfı Yetkilisi Mehmet Emin Uyan, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Emin Uyan'ın yaptığı dua sonrası törende konuşma yapan platform sözcüsü Yunus Özdemir, Suriye ve Mısır'da akan kan ve insanların feryadına Karaman olarak duyarsız kalmadıklarını söyledi.

Karaman'daki sivil toplum örgütleri olarak, özellikleİnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Beşir Derneği öncülüğünde başlatılan kampanya dahilinde kısa sürede bir tır gıda maddesi topladıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Feryatlara duyarsız kalamazdık, ses vermek zorundaydık. Daha önce Karaman'dan 6 tır insani yardım malzemesini bölgeye göndermiştik. Şimdi de bu tır yola çıkıyor. Bundan sonra da başlattığımız kampanyalar ile ülke genelinde yapılan kampanyalara malımızla, dualarımızla eldeki imkanlarımızla destek vereceğiz. Yardımsever Karaman halkına teşekkür ediyoruz."

Yardım malzemesi yüklü tır, konuşmanın ardından dualar eşliğinde yola çıktı