Karaman Milletvekilimiz Sayın Mevlüt AKGÜN bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

 “İktidarımız döneminde 2005 yılından itibaren Karaman genelinde Cami, Hamam, Medrese, Türbe ve Han gibi vakıf eserlerine ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak için pek çok proje ve eski eser onarımı gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda; bugüne kadar Karaman Merkez Aktekke Camii, Boyahane Camii, Çelebi Camii, Dereköy (Fisandan) Kilise Camii, Dikbasan Camii, Hoca Mahmut Camii, İmaret Camii, Kethane Camii, Nuh Paşa Camii, Parmaklı Camii, Pir Ahmet (Kale) Camii, Şeyh Ali Semerkandi Camii, Yeni Minare Camii, Yunus Emre Camii, Zeynel Ağa Camii Şadırvanı, Ermenek Ak Camii, Latifağa Camii, Rüstem Paşa (Meydan-ı Emir) Camii, Ulu Camii, Kazımkarabekir Gaferiyat Ulu camii, Pelitaltı Camii - Nalbastı Camii, Sarıveliler Hacı Salih Camii, Akçaşehir Ulu Camii’lerinin Eski Eser Onarımı ve Etüd Projeleri gerçekleştirilmiştir.

Tarihi eserlerimize, kültürel mirasımıza hiçbir iktidar döneminde ciddi yatırımlar yapılmamışken AK Parti İktidarı olarak, Milli ve Manevi değerlerimize ve bizi biz yapan eserlerimize sahip çıkmaktayız ve çıkacağız.

 Bu amaçla 2012 yılında da restorasyon ve onarım çalışmalarına devam edilecektir. Bu kapsamda, Merkez Yunus Emre Camii, Kale Camii ve Hamamı, Yeni Mimari Camii, Boyahane Camii, Kethane Camii, Hacı Osman Ağa Camii, Karagöz Camiileri ile Sarıveliler İlçesi Hacı Salih (Taş) Camii, Ermenek İlçesi Sipas ve Rüstempaşa Camii ve Kazımkarabekir İlçesi Gaferiyat Hamamı ve Bedesteninin Eski Eser Onarımı gerçekleştirilecektir. Projeler ve yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.