kARAMAN VALİSİ MURAT KOCA'dan Kurban Bayramı Mesajı;
''İslâm âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı’nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Manevi değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, ibadet olmanın yanı sıra, özellikle yardımlaşmayı ve paylaşmayı da simgeler. 

Hayat şartlarının, farkında olunmadan içine sürüklediği yalnızlık duygusundan uzaklaşmamıza vesile olan bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dargınlıkların unutulduğu, huzurun, sevginin, merhametin en üst seviyeye ulaştığı günlerdir. Tüm İslâm aleminin bu müstesna günleri barış, huzur ve kardeşlik duyguları içerisinde kutlamalarını ve bayram coşkusunu tüm yoğunluğuyla yaşamaları en büyük dileğimizdir.

Kurban Bayramının dünyaya ve ülkemize huzur ve barış getirmesi temennisiyle, Karamanlı hemşehrilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım,''dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU’NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Uğurlu mesajında, “Bayramlar, insanlar arasındaki sevgi ve saygının güçlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıkların unutulduğu, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Hayatımızda büyük önem taşıyan birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerimle tüm İslam aleminin ve halkımızın Mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”dedi.
 Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Yayınladığı Mesajında şunları söyledi; ''Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Birbirimize ve ülkemize olan sevgimiz bu güzel günlerde daha da artacaktır''
''Bayramın bize kazandıracağı manevi anlayış sayesinde, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar acıları da paylaşmanın önemini daha da derinden anlayacağız. Bütün dünyada halen yer yer yaşanılan savaş, çatışma ve yıkımlara karşı her zamankinden daha çok duyarlı olacak, barış ve adaletin dünyada egemen olması için daha dik duracağız.
Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, yetimlerimizi de unutmayacak, onların yanında olacağız. Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Bu duygular içinde bütün hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.''dedi.


Chp Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Kurban Bayramı nediniyle yayımladığı mesajda;
''Sevgili Karamanlılar,
Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştıkları, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir. Ülkemizde ve sınır bölgelerimizde yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Kurban Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Tüm Halkımızın ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutlar.Sevgi dolu, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar dilerim. Bayramın, kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesi umuduyla saygılarımla,''dedi.




Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ise yayınladığı mesajında şunları belirtti; "Bayramlarda dargınlıkların, kırgınlıkların, kin ve öfkelerin unutulması, hoşgörü ve sevginin her koşulda egemen olması gerekmektedir. Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevgi, hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en kuvvetli olduğu günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacak.
Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlıların ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, tüm hemşehrilerimizin huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum,''dedi.

 Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek ise Bayram Mesajı olarak şunları söyledi; " Tüm İslam âlemi olarak bir kurban bayramını daha idrak etmenin heyecanı içersindeyiz. gerek milli, gerekse dini nitelikte olsun bayramlarımız, birlik, bütünlük ve dayanışma kıvancını milletçe paylaşmamıza vesile olan müstesna günlerimizdir.
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!''dedi.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı;

Başkan Ankaralı mesajında;'' Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun millet olarak hep birlikte yaşandığını belirterek, "Bilindiği gibi bayramlar, dini ve milli duygularımızı coşturan, bizleri manevi huzura eriştiren, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, yoksula yardım elinin uzatıldığı, muhtaç olanların gözetildiği, paylaşmanın, dayanışmanın, sevgi ve duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı müstesna günlerdir. Bu güzel hasletlerimizin, önceki bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da misliyle devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle,tüm İslam aleminin, ülkemizin ve değerli hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, bayramın tüm insanlığa sağlık, barış ve mutluluk getirmesini temenni ederken, hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın haclarının mebrur olmasını ve salimen yakınlarına kavuşmalarını yüce Allah'tan niyaz eder, daha nice bayramlara sağlıklı bir şeklide birlik ve beraberlik içerisinde erişmek dileğiyle tüm hemşehrilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Kurban Bayramı mesajı yayımladı. 

Özdemir mesajında, Kurban Bayramı’nın İslam âlemi ve bütün insanlık için barış huzur ve refaha vesile olmasını diledi. Son dönemde hem Türkiye’de hem de başta Suriye olmak üzere dünyada ardı arkası kesilmeyen terör, zulüm ve baskıdan dolayı akan kandan yakınan Memur-Sen İl Temsilcisi; acı haberler dolayısıyla bu bayrama buruk girildiğini ifade ederek, bu bayramın bütün yaraları sarmak için bir vesile olmasını diledi.

Bayramların kardeşliğin, birliğin, beraberliğin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak gördüğünü belirten Özdemir, “Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Bayramlaşmak ise küslerin barışmasıdır. Yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ve yardımlaşmadır” dedi.

Kurban ibadetinin mahiyetinden de bahseden Özdemir, “Kurban, Allah yoluna malların ve canların kurban edilmesidir. Kurban, can vermenin zorluğunun görülmesi ve Allah yolunda akıtılan kan ile hırsları uğruna cana kastın önüne geçilmesidir. Terör belasıyla sıkça hemhal olduğumuz şu günlerde dilerim, akıttığımız kurban kanları dışında bir insanımızın kanı değmesin bu vatan topraklarına” diye konuştu.

Bayramların gelenek göreneklerden beslenen kutsal bir havanın yakalanması ve paylaşma duygusunun ortaya çıkması için birer vesile olduğunu belirten Özdemir, “Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. İnanıyorum ki bu bayramda da bu ruhu gösterecek birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak ve bu ülkenin dört bir yanında ocaklar şenlenecektir. Bu bayram birbirimizin yaralarını saralım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Zengin yoksulu; varlık sahibi, ihtiyaçlıyı, hayırsever ise yetimlerimizi gözetip kucaklamalı. Bu düşüncelerle bütün İslam âleminin, mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur ve sükûn dolu bir bayram geçirmemizi Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum" diye belirtti.

Memur-Sen olarak tüm eğitim camiasının ve kamu çalışanlarının da bayramını kutlayan Özdemir, “Buruk girdiğimiz bu bayramın herkes için huzurlu geçmesini diler, birlik ve beraberlik içinde hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi.

Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nuriye Ulu'nun Kurban Bayramı Mesajı;
''
Bayramlar; milli ve dini duygularla, örf ve adetlerin sergilendiği, millet olma bilincinin daha da güçlendiği  günlerdir.  Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri de bayramlara verdiği önemdir. Büyüklerimizi ziyaret edip, küçüklerimizi kucakladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın had safhada yaşandığı özel günlerdir.  Bu duygularla yaşayacağımız Kurban Bayramının, halkımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyor, bayramınızı kutluyorum.''dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu Kurban Bayramı Mesajı;

 Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, kurban bayramı sebebiyle bir mesaj yayımlayarak tüm Müslüman aleminin kurban bayramını kutladı.

Muğlu; Mesajında bayramların milletimizin için ayrı bir önem taşıdığını, bu günlerde milli ve manevi duyguların had safhaya ulaştığını belirten Muğlu, şunları kaydetti:

''Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği zamanlardır. Bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu Kurban Bayramında da, kurbanlar kesilecek, sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı dileyerek herkesin Kurban bayramını kutluyorum.''dedi.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIR'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI;

Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, kardeşlik duygularımızın daha da pekiştiği, sevginin, hoşgörünün ve şefkatin arttığı müstesna günlerimizden biri olan Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha erişmiş olmanın heyecanı içindeyiz.

Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin, yüzyıllardan beri yoksulları kollayan, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevinin olduğu muhakkaktır. Her yıl  milletçe büyük bir coşku ile kutladığımız Kurban Bayramı toplumsal düzenimizin ve işleyişimizin manevi vasıtaları arasında yer almaktadır. Büyük milletimizin fertleri arasında kavuşmanın ve buluşmanın yaşandığı bir dönem olan bayramlar, sosyal hayatımızın düzenlenmesi bakımından vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz bir özelliğe sahiptir. Bu yönüyle bayramlar, milli ve manevi değerler sistemimizin bir parçası olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman yer alacaktır. 

Şurası kesinlikle unutulmamalıdır ki, bayramlar ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm vatandaşlarımızın aynı his ve davranışlarla kutsal bir ibadeti aynı anda yapmalarına neden olan ve manevi değeri çok yüksek olan zamanlardır. Bayramlarda görülen birlik ve beraberlik içinde müştereken hareket etme eğiliminin, büyük milletimizin fertlerinin birbirine göstereceği sevgi ve saygıyla birleşmesi sonucu, fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meselelerin çözümü noktasında kalıcı, sağlam ve etkili çıkış yolları da ortaya çıkacaktır.

Bu çerçevede bu yıl idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meseleler üzerinde yeniden düşünme ve geleceği yeniden planlama konusunda bize yeni ufuklar açacağına, yeni imkânlar sunacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Karaman halkının, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Büyük Türk Milleti’nin ve İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı'nı kutluyor, vatanımızın her köşesindeki milletimizin tüm fertlerine Cenab-ı Allah'tan sağlık ve mutluluklar diliyorum,''dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un Kurban Bayramı Mesajı;

''Bayramlar,  birbirimizle olan kardeşliğimizi, yakınlığımızı bir kez daha hatırlamamız, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı ve hassasiyetlerimizi yeniden değerlendirmemiz gereken vesilelerdir. 

Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı; güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği; toplum hayatımızda müstesna bir yere sahip Kurban Bayramı iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı,  kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün eğitim çalışanlarının, Karamanlı hemşerilerimin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum,''dedi.

KARAMAN İL MÜFTÜ VEKİLİ ALİ ABAY' IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

''Sevgili Peygamberimiz zamanında Hicri 2. Asırda Asr-ı Saadet Müslümanlarınca büyük bir sevinç ve coşku ile kutlanmaya başlanan ve her yıl müminlerce tekrarlanarak günümüze kadar gelen bu mutlu güne bize ulaştırdığı için Rabbimize hamdü senalar ediyoruz.

Kurban, insanın Allah’a yaklaşmasına vesile olan bir ibadettir. İnsan bu görevi yerine getirmekle Hz. İbrahim gibi Allah’a ve O’nun emirlerine olan bağlılığını, ğerektiğinde O’nun rızasını kazanmak için her fedakârlığa hazır olduğunu göstermiş olur. Bu itibarla kurbanda da iyi niyet ve ihlâs esastır. Nitekim Kur’an-ı Kerimde.;

“Onların ne kanları ne de etleri Allah’a ulaşır. Fakat O’na sadece takvanız ulaşır.”(Hac 37) buyurarak bu ibadette de aslolanın niyet olduğudur.

Kişi kurban kesmekle ferdi olarak Allah’ın emrine boyun eğmiş; O’nun uğruna malını gerekirse canını feda edebileceğini ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş oluyor. Aslında her kurban kestiğimizde Hz. İbrahimle oğlu İsmail aleyhisselam’ın  Cenabı-ı Hakkın emrine itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırası tazeleniyor ve bizim de  benzeri bir itaate hazır olduğumuzu sembolik bir davranışla gösteriyoruz.

Kurban aynı zamanda İslam’daki sosyal dayanışma  ve yardımlaşmanın bir başka örneğidir. Her gün yeryüzünde binlerce hayvan kesilir ve bundan çoğunlukla varlıklı kimseler yararlanır. Hâlbuki kurban; kurban bayramında bir dini görevi yerine getirmek niyetiyle yapılan ibadettir ki, daha çok yoksullar istifade eder.

Kurban kesme şartlarını taşıyan müminler bu ibadeti yerine getirmelidirler. Zira Peygamber(sav):

”Kimin hali vakti yerinde olur da kurban kesmezse namazgahımıza yaklaşmasın.”buyurarak  kurban ibadetinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldırarak kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Rabbimiz bu hususta şöyle buyuruyor:”Şüphesiz mü’minler birbiri ile kardeştirler. Öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin.”(Hucurat 10)

Bayramlarda anne ve babalarımızın yaşlıların, hastaların, kimsesizlerin, öksüzlerin, çocukların gönlünü hoş etmeliyiz.

Bu günler aynı zamanda hac günleridir. Duyufurrahman (Rahman’ın misafirleri )olma lütfüne erişmiş kardeşlerimiz hac görevlerini tamamlayarak hacı olacaklardır. Rahmanın misafirleri olan kardeşlerimizin dualarından hissedar olmak dileğiyle tüm İslam âleminin kurban bayramını kutlar, bu bayramın ülkemiz ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile kılmasını yüce Allahtan dilerim. Bayramınız kutlu olsun,''dedi.

MALİ MÜŞAVİRLER ODA BAŞKANI ALİ ANKARALI’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karaman Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali ANKARALI yaptığı açıklamada : “Tüm İslam aleminin Kurban Bayramlarını canı gönülden kutlarım. Bayramın sağlık, huzur, mutluluk, bol kazanç, hayırlar ve evlerinize bereket getirmesini ve iyi bir bayram geçirmenizi Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Bayramınız mübarek olsun.” dedi.

Ayrıca Mali Müşavirler Odası Bayramlaşmasının 30 Ekim Salı günü Saat 11:00’de Oda Seminer Salonunda yapılacağını belirtti.


Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı

Kurban bayramı ziyaretlerle, kesilen ve dağıtılan kurbanlarla toplumsal dayanışma, birlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı bayramdır.

Ancak ülkemizin ve İslam coğrafyasının karşı karşıya olduğu karanlık oyunlar, sinsi tezgâhlar ve acımasız işgaller bayram sevincimize gölge düşürmektedir.

Özellikle yüreğimiz terör belasına kurban verdiğimiz şehitlerin birbiri ardına acı haberleriyle sarsılmaktadır.

Bu mübarek günlerde ekonomik sıkıntı içinde yaşayan, en zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan vatandaşlarımızla kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılarımız, sokakta bırakılmış evlatlarımız unutulmamalıdırlar.

Adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, kararlılığımızı ve azmimizi hatırlatarak İslam dünyasında görülen acı ve ıztırabın son bulması için ve gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için Cenab-ı Allah' tan şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyoruz.

Bu temenni ile Karamanlı Hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, huzur dolu günler diliyorum.

BAYRAMLAŞMA CUMA 10:00 da

Saadet Partisinde Bayramlaşma; Bayramın ikinci günü Cuma saat 10:00’da Parti binamızda gerçekleşecektir.


Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan ŞAHİNER,Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hayatın anlamına ait en ulvi düşüncelerin çoğalıp yayıldığı en özel günlerdir bayramlar. Bolluk, bereket, yardımlaşma, dayanışma, aile, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, akrabalık, paylaşma, kaynaşma, tevazu, ziyaret, hatırlama, sevinç, sevgi, saygı gibi daha nice güzelliklerin değerinin daha da iyi anlaşıldığı zaman dilimidir. Sevgi ki insanları kaynaştıran en önemli değerdir. Küçükle büyüğün, zenginle fakirin kaynaşmasıdır. Mevlâna Hazretlerinin belirttiği gibi “şefkat ve merhamette güneş gibi”, “cömertlikte akarsu gibi” olunan günlerdir bayramlar… Yani tamamen insana hitap eden, insana değer veren, insanı yücelten özel anlardır bayramlar…Bu manevi duygularla bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin kıvancını yaşıyoruz.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi olarak Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin, birlik, beraberlik ve  kardeşliğimizi kuvvetlendirmesi dileğiyle, tüm Karaman'lıların ve aziz milletimizin bayramını kutluyor, bundan sonra daha az dertli, daha bereketli, daha mutlu ve huzurlu bayramları hep birlikte idrak etmeyi temenni ediyoruz. 
Bu iletide virüs bulunamadı.


TÜRK EĞİTİM-SEN KARAMAN ŞUBESİNDEN KUTLAMA MESAJI

Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SERİN, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

Yönetim Kurulu adına mesaj yayınlayan SERİN, “Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştıkları, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir. Ülkemizde yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Kurban Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Başta eğitim camiasındaki çalışan üyelerimiz olmak üzere, tüm halkımızın ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Sevgi dolu, sağlıklı, başarılı ve huzurlu nice bayramlar diliyoruz. Bayramın, kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesi umuduyla saygılarımızı sunuyoruz. Mübarek Kurban Bayramının ardından, gücünü ve kaynağını ulusumuzun hür iradesinden alan ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yılını kutlayacağız. Ulusumuz, daha ileri ufuklara ulaşabilmenin ancak Cumhuriyet ile mümkün olabileceğinin bilincindedir. Her 29 Ekim’de tazelenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ülkemizin eğitimine katkı verirken yaşamını yitiren tüm eğitim şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.