Karaman Belediyesi iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan kanatlı hayvanlara yem dağıttı.

    Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri ekiplerince kar ve soğuk hava nedeniyle kuşların aç kalmaması ve donma tehlikesine karşı hazırlanan yemler, kentin muhtelif mahallelerinde bulunan park, kavşak, yol kenarları ve mesire alanlarına bırakılıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, insan sağlığı kadar hayvan sağlığının da büyük önem arz ettiğini hatırlattı.

    Başkan Yardımcısı Ünüvar açıklamasında şunları söyledi:
“Hayvanlarımızı koruyarak doğaya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu tür kar yağışının yoğun olduğu kötü hava şartlarında hayvanlarımızın yaşaması ve doğanın korunması için mücadele ediyoruz. Çalışmalar kapsamında bölgemizde yabani hayvanların aç kalmaması için ilk etapta 100 kilo yemi şehrin muhtelif park ve mesire alanlarına bıraktık. Yemleme çalışmalarımız kar yağışı sürdüğü müddetçe devam edecek.”

Başkan Yardımcısı Ünüvar son olarak vatandaşlarımıza da çağrıda bulunarak pencere ve balkon kenarlıklarına kuşlar için ekmek ve su bırakmalarını önerdi.