Senenin son gününde 31 Aralık Salı akşamı Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda Karaman Anadolu Gençlik Derneği Mekke'nin Fethi Programı düzenleyecek. 

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM FETİH ORGANİZSAYONU
Karaman Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin Fethini, düzenleyecekleri Kapalı Spor Salonu organizasyonu ile anmaya 
hazırlanıyor. Program tanıtımını Eredem Park Vip Salonunda basın mensuplarına verilen yemekle tanıtan dernek yönetimi programla ilgili olarak da kısa basın açıklaması yaptı.
Açıklamada;''31 Aralık 2013 Salı akşamı(Yılbaşı Akşamı) saat 19:00 da İlimiz Kazım Karabekir Kapalı Spor salonunda tertip edilecek programa İstanbul’dan gelecek kurra hafızların yanı sıra; Konya Hacıveyiszade Cami müezzinleri Ezan takdimi ile eşlik edecekler. Mekke’nin Fethi konulu konferans ve sine vizyonların yanı sıra ezgi ve ilahi sanatçıları geceye renk katacaklar.
Tüm Karaman halkının davetli olduğu programa girişler ücretsiz olacak. Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şube Başkanı Şahabettin GEZEN konuşmasında;

''Bilindiği gibi 31 Aralık Salı gecesi miladi güneş takvimine göre 2013 yılı sona eriyor. Bizim açımızdan sadece astrolojik ve resmi bir anlamı olan bu gün gelmezden evvel maalesef pek çok insanımızı günler öncesinde, bir heyecan ve bir telaş kaplamakta. Sanki çok önemli bir günü, bir bayramı idrak ediyormuş gibi kutlama telaşına düşmekteler. Bu kutlamalara çeşitli kesimlerden insanlar da trajikomik aktivitelerle katılmaktalar.
Yılbaşı yada Noel kutlamalarının İslam dininde hiçbir ilişkisinin olmadığı gibi, yılbaşı dolayısıyla yapılan bir takım 
kutlamalar, içerik olarak da İslam’ın yasak kıldığı bir takım haramları da (kumar, içki, çeşitli derecelerde müstehcen yayın ve israf boyutunu aşan harcama ve organizasyonlar gibi) içeriyor. Artık bu kutlamalar amacını aşmakta ve ecnebi milletlerce adeta İslam’a ve Müslümanlara nazire olarak kutlanır olmakta.
Ülkemizde de iyice batılılaşmış elit bir azınlık kesim, kutlamalara kendi öz bayramlarını kutlar gibi canı gönülden iştirak 
etmekteler. Bu insanlar evlerinde çam hazırlayıp, hindi pişirerek yılbaşı çamının etrafında kutlamayı kendilerine görev adderken ; Ramazan  ve Kurban Bayramlarında tatile çıkmayı da ihmal etmemektedirler.
Ayrıca Kurban bayramında kurban kesilmesini vahşet olarak vasıflandıran bu kesimin, yılbaşı hindisine itirazları olmadığı gibi, olmazsa olmaz olarak görmekteler. Yılbaşının, kökü putperest roma kültürüne dayanan köklü bir Hıristiyan geleneği bayramı olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bu gelenek, tartışmasız ve katışıksız olarak Hıristiyan gelenek üzere yükselmiş olan batı medeniyetinin en önemli gün ve sembollerinden biri haline gelmiş durumdadır. Bu nedenle yılbaşını 
kutlayanlar, sadece Hıristiyanlara özenmiş olmuyor; aynı zamanda zalim ve sömürgeci batı medeniyetinin büyüklüğünü ve hegemonyasını da kabullendiklerini, kendilerinin batı medeniyetinin özentili birer taklitçisi ve takipçisi durumunda olduklarını ortaya koymuş oluyorlar.

Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Bu gece Hristiyanların meth ettiğini değil ;efendimizin Feth ettiğini önemsiyor; bundan 1383 yıl evvel Fetholunan Mekke-i Mükerreme’nin yad edilmesini boynumuzun borcu olarak görüyoruz.Bu vesileyle her ne kadar bir yeryüzü parçası olarak görünse de, aslında kainatın kalbi mesabesinde ki 
Mekke’nin Fethi’ni gönüllerin fethi olarak görüyor ve 1 Ocak 630 yılının sene-i devriyesini her yıl olduğu gibi şanına yakışır bir şekilde kutlamayı planlıyoruz.
31 Aralık 2013 Salı akşamı Karaman Merkez Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda icra edeceğimiz “Mekke’nin Fethi” programına başta siz değerli basın çalışanlarımız olmak üzere tüm Karaman halkını bu müstesna gecemize davet eder 2014 yılının başta Müslümanlar olmak üzere tüm mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederiz.''Dedi.

Programda sırasıyla
1-) EZGİ SANATÇISI - Adem KARABEY
2-) EZGİ SANATÇISI - Hakan BALCI
3-) KUNUŞMACI - Yasir ÜNLÜ
4-) KUR'AN ZİYAFETİ 
Kurra Hafız Mehmet KOÇYİĞİT (Süleymaniye Camii Baş Müezzini)
Kurra Hafız Ercan ÇAKIROĞLU (Şehzadepaşa Cami Baş İmam-Hatibi)
5-) EZAN-I MUHAMMEDİYE'NİN OKUNMASI
Mehmet Emin KARATAŞ (İlahıyatçı)
Mehmet ERARABACI (Hacı Veyiszade Camii Müezzini)
6-) GECENİN DUASI - Tevfik Baran