AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman ATİK, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karaman İl Başkanı ATİK, yayınladığı mesajda, yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu ifade etti.

    Atik, Böylesine önemli günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir.

Kuran-ı Kerim'de Yüce bir ahlak üzere olduğunu ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimizin (SAV) hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili'ni idrak edeceğiz. Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir.

Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir.

Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Bu düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diler, tüm insanlığın barış, huzur, güven ve muhabbetini kuvvetlendirmesini temenni ederim dedi.