Karaman Milletvekilimiz Sayın Mevlüt AKGÜN’ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sebebiyle yaptığı basın açıklaması; 
Hayatın temel işlevlerinde daha çok rol ve sorumluluk sahibi olan kadınlar, erkekle birlikte yeryüzünde hayatın başlangıcı ve sürekliliğinin vazgeçilemez iki aktörüdür. 

Buna rağmen şimdiye kadar, bütün toplumlarda ve ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda ve ilişkilerde erkekler egemen olmuş, kadınlar toplumsal yaşamda hakları olan yeri alamamışlardır.

8 Mart, bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak, bütün dünya için çok önemli bir tarihtir.

Kadınların, erkeklerle eşit işe karşılık eşit ücret almak için başlattıkları bu mücadele, zamanla her alana yayılmış ve kadınların tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olması mücadelesinin başlangıcı olmuştur. 

Artık kadınlarımız, hayatın her alanında haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını devletin bütün kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, basın ve yayın organlarının yanlarında olduklarını bilmelidirler.

Atatürk'ün öncülüğünde ve milletimizin kadın-erkek, bütün fertlerinin eşsiz fedakârlıklarıyla kazanılan bir Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda da öncü bir konuma sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”'nü kutluyor,  hemşerilerime selâm ve sevgilerimi sunuyorum.”