30 Nisan 2013 Salı günü gerçekleşen ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Karaman İzcilik İl Temsilcisi Fatma Nilgün Kuşcu ve izciler hazır bulundu.

Türkiye İzcilik Federasyonunun 22 - 26 Nisan 2013 tarihleri arasında Çanakkale İli Kocadere Mevkiisinde gerçekleştirdiği “Milli Bilinç Kampı” hakkında Vali Murat Koca’ya bilgi veren Karaman İzcilik İl Temsilcisi Fatma Nilgün Kuşcu yaptığı konuşmasında: “Türkiye genelinden 6.000 izcinin katıldığı Milli Bilinç Kampına; İlimizi temsilen 150 izci ve lider katıldı. İzcilerimiz 'Dedeciğim Ben Geldim' sloganıyla Milli Bilinç Kampında ilimizi temsil ettiler. İzcilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılarak, şehitlik ziyaretini gerçekleştirdiler. 25 Nisan sabahı tıpkı dedeleri gibi sabah ezanında Mehter Marşıyla kalkıp; askeri şapkalarını, dedeciğim ben geldim yeleklerini giyip, kırık bulgur çorbalarını içtiler ve saçlarına kına yaktılar. Ertesi gün faaliyetlerinde ise, dedelerinin çarpıştığı cephelerde nöbet tutarak,  maneviyatı yüksek topraklara teşekkür ettiler.” dedi.

Vali Koca gerçekleştirilen etkinliğin, Çanakkale’nin manevi iklimini çocuklarımızın hissetmelerine ve kavramalarına vesile olması bakımından önemli bir faaliyet olduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı izcilere teşekkür etti. Ziyaret sonunda izciler; Vali Koca’ya dedeciğim ben geldim yeleği, askeri şapka, Conkbayırı’ndan getirmiş oldukları toprağı hediye ettiler.