Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Saadet Partisi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ''Medyanın Önemi'' adlı konferans dün akşam Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İdris Özcan Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra, açılış konuşmalarını yapmak için kürsüye çıkan ÖĞDER Karaman Şube Başkanı Mehmet Karakaş konuşmasında;'' Değerli konuklar hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum, Selamun Aleyküm hepiniz hoşgeldiniz bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Daha uzun bir konuşma yapmak isterdim fakat konferansımızın verimli olması açısından ben sözü değerli konuğumuza bırakıyorum.''dedi.

Ardından ÖĞDER tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra konferansa başlayan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, selamlama konuşmalarının ardından konferansına geçildi.

Subliminal mesajlar, ilimünati, kitle iletişim araçları üzerinde duran Kurdaş şu sözlerle başladı.'' Subliminal mesajlar 1960'dan itibaren dünya gündemine girmiş ve yaklaşık 5- 6 yıldır ülkemizde de gündemde yerini almaya başlamıştır. Peki nedir bu subliminal mesajlar, genellikle ahlaksızlık pornografi  başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler. 3 yaş altı ve bu seviyede ki çocukların izlediği çizgi filmlerde bu mesajları daha sıklıkla görebiliriz. Örneğin bir çok ülkede gösterimde olan çocuk dizisi Arthur'da bunun belirli örnekleri gözlemlenmiştir.İlimünati sanatı da subliminal mesajlara destek vermektedir. İlimunati, İnsanların bilinç altını etkileyerek tek merkezden yönetmeyi amaçlayan bir daldır. Tek gözlü karakterleri bunlara örnek verebiliriz,''dedi.