Gönül Elçileri projesi kapsamında yer alan “ Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” hayat buluyor.
Proje kapsamında Vali Murat Koca’nın başkanlığında hanımefendi Vildan Koca’nın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. 20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 15.30’da Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Botsalı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yetkililer ile Sivil Toplum Örgütünden temsilciler  katıldı.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinatörlüğünde; 81 ilde eşzamanlı olarak Vali eşlerinin himayelerinde gerçekleştirilecek olan proje ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından projenin amacı, hedefi ve yapılan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Projede, Örgün eğitim dışında kalan kadınların yeniden eğitime kazandırılması, okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dâhil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi gibi temel konular ele alındı.