Geçtiğimiz günlerde elma ağacından düşerek Karaman Devlet Hastanesine getirilen ve 15 gündür yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı olarak hayat mücadelesi veren minik Muhammet'in yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmişti.

Düzgüner ailesi büyük bir duyarlılık ve olgunluk göstererek tüm organlarını bağışladı. Karaman Devlet Hastanesi yetkilileri de hemen Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Nakli Koordinatörlüğü'nü haberdar etmişti.

Muhammet’in organları ise; Adana, İzmir, Antalya ve İstanbul gibi şehirlere giderek, yurdun dört bir yanında hayat buldu. Sabaha karşı 05.50 gibi Konya'dan gelen sağlık ekibi ve Karaman Devlet Hastanesinde hazır bekleyen doktor ve ameliyathane çalışanları, operasyonla Muhammet Düzgüner' in organlarını alarak, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde gerekli yerlere naklini sağladı.

Yaklaşık 5 saat süren operasyonda, Karaman Devlet Hastanesi personeli ile Karaman Emniyet Müdürlüğü polislerinin hızlı ve koordineli çalışmaları sayesinde başarılı bir nakil gerçekleştirilmiş oldu. Polisler Karaman, Konya karayolunda yol güvenliğini aldıktan sonra, organ taşıyan araçlara da eskortluk ettiler. Bu hızlı ve güvenilir çalışma sonucunda ise 5 işinin hayata tutunduğu öğrenildi.
Bu önemli çalışmalarda özverili ve gayretli davranan Genel Yoğun Bakım Ünitesi personellerine ve Ameliyathane çalışanlarına teşekkürlerini sunmak amacıyla Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Mehmet Yavuz ve Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Kerim Şerbetçi emeği geçen bütün personelin bizzat çalıştığı ortamlara giderek teşekkür belgelerini takdim etti.

Başta Anestezi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mesut Ünal ve Organ Bağış’ı Sorumlu Hemşiresi Sultan Akçasız olmak üzere; hastane idarecilerimize ve tüm hastane çalışanlarına emekleri için teşekkür edildi.