Özel Babaoğlu Ortaokulu, Çevre Kulübü öğrenci ve öğretmenleri, “Yaşadığın Yeri Temiz Tut” sloganıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirerek, örnek oldular.
Özel Babaoğlu Ortaokulu, Çevre Kulübü öğrenci ve öğretmenleri, “Yaşadığın Yeri Temiz Tut” sloganıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirerek, örnek oldular.

İsmet Paşa Caddesi’nde gerçekleşen etkinlik ile ilgili bilgi veren okul müdürü, Mustafa Ün:” Kurum olarak, doğal çevrenin kirlenmesini, bütün ülkelerin ortak sorunu olarak görme potansiyeliyle yola çıktık. Çünkü çevremizin kirlenmesi, hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır. Okulumuzda bu bilinçle çalışan Çevre Kulübü danışman öğretmenlerimiz, Hatice Konukseven ve İsmail Demir, örgencilerde ve halkımızda çevre bilinci oluşturmak, çevre temizliğinde örnek olmak ve çevre sorunlarına çözümler bulmak amacıyla ilimizde insan trafiğinin en fazla bulunduğu yer olan İsmet Paşa Caddesi’nde çevre temizliği yaptılar.

Örnek uygulamanın ardından cadde esnafı ve işyerlerine çöp poşetleri bıraktılar. İlk başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımıza çevre sevgisini aşılama faaliyetini temel prensip olarak ilke edindik.

Öğrencilerimizle birlikte yerel ve ulusal çevre çalışmalarına gönüllü olarak katıldık, katılmaya da devam edeceğiz. “Yaşadığın Yeri Temiz Tut” sloganıyla ilimizin en işlek semti İsmet Paşa Caddesi’nde çöp toplama etkinliğinde gönüllü olarak çalıştık. Öğrencilerimizin ve halkımızın çevre kirliliği konusunda daha duyarlı olmaları başlıca hedefimizdi.

Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, bizlere yardımcı olan Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına , ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.