Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları “Hadis” konulu Yarışmaya Karaman Özel Envar Koleji öğretmen ve öğrencileri büyük bir heyecanla hazırlanıyor.
Özel Envar Koleji Okul Müdürü Ali Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Öğretmen ve öğrencilerimiz; Uzmanlar tarafından Türkiye ve Dünya'da, “En meşhur, en sahih ve en çok tavsiye edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın “Riyazü's Salihîn 1001 Seçkin Hadis” kitabın dan hazırlandıklarını;  Amaçlarının Öğrenci, öğretmen, veli ve çevremizdekilere Peygamber Efendimizi hakkıyla tanıtmak, sevdirmek ve Onun fiili sünnetlerinin hayatlarına uygulamak ve böylece  ALLAH’ ın Sevgi ve Rızasını kazanmayı hedeflediklerini söyledi.
Okul Müdürü Ali Doğan; Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak istediklerini söyledi.
Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına kayıtlar, 21 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek. Sınav, 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00 da tüm Türkiye genelinde, cezaevleri de dahil olmak üzere, aynı gün ve aynı saatte gerçekleşecek
BU YIL, “HADİS YILI” İLAN EDİLDİ!
Sevgili Peygamber’imizin (sav) kutlu mesajlarıyla toplumu buluşturmayı sağlamak için, yarışma vesilesi ile de örnek bir kampanya başlatılarak bu yıl “Hadis Yılı” ilan edildi.
Tüm sosyal gruplar arasında “Hadis Okuma Grupları Kurma Kampanyası” başlatıldı. Camiler, okullar, evler, işyerleri ve cezaevleri başta olmak üzere her mekânda, bireysel veya gruplar halinde hayatı anlamlı hale getirecek ve geniş kitlelerde farkındalık oluşturacak bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.
Okul Yöneticileri; Yarışmaya katılan Tüm Öğretmen ve Öğrencilere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın “Riyazü's Salihîn 1001 Seçkin Hadis” kitabını Ücretsiz olarak hediye verdiklerini ayrıca yarışmayla ilgili tüm bilgilere www.ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirttiler.