İl Müdürülüğünden yapılana çaıklamada;''Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “Kuşaklar Buluşuyor Yarışması” projesi ilimizde uygulanmaya başlanmış ve ilimiz Başyayla ilçesi yarışma kapsamında “Dünyada Bir İlk Yaşanıyor, Kuşaklar Buluşuyor” sloganıyla bir sunum hazırlamıştır.

21/12/2012 Cuma Günü Başyayla İlçesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, İl Müdürlüğü Gençlik Liderleri Nuri Şen ve Hüseyin Özcan ile 2 tane Gençlik Merkezi üyes gençlerimiz katıldı. 
Programda yaşlılar anıları anlattılar, yöresel yemekler yapıldı, yöresel oyunlar sergilendi ve yöreye ait ürünler sergilendi.
Yaklaşık 2 saat süren programı ilçe kaymakamı ve belediye başkanı da izledi. Programı hazırlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Kurt ve İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Ümit İbrahim Öztürk büyük bir özveri örneği göstererek bu projeye ilimiz adına çok önemli bir katkı sağladılar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Kurt ve İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Ümit İbrahim Öztürk olmak üzere projeye destek veren Başyayla Kaymakamı’na, Başyayla Belediye Başkanı’na ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ve takdirlerimizi sunarız,''dendi.