Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Karaman İl Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği “SEÇ YILDIZINI YAŞAT ADINI” isimli gönüllülük esasına dayalı proje aralıksız devam ediyor.

Bu güzel projeye bir destekte Karaman Ceza İnfaz Kurumundan geldi. Dün İl Müftülüğü'nde imzalanan protokolle bu projeye ceza evindeki vatandaşlarımızda dahil oldu. Protokol imza töreninde KAREGDER Başkanı Yahya Okcu, Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Karaman Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İshak Yıldırım hazır bulundu. 


Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAR-EG-DER) ile Karaman İl Müftülüğü'nün il genelinde başlattığı sınava Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutukluların da dâhil edilmesi için protokol imzalandı.


Cezaevindeki sınav; 2 ayrı kategoride Osman Kesikoğlu’nun "Siyer-i Nebi" ve Reşit Haylamaz’ın "Efendimiz" adlı kitaplarından yapılacak.


Karaman İl Müftülüğü’nde yapılan protokol imza töreni öncesi konuşan KAREGDER Başkanı Yahya OKCÜ, Karaman Ceza İnfaz Kurumunda yapılacak sınavın 26-27 Mart tarihlerinde yapılacağını ve 250’ye yakın tutuklu ve hükümlünün sınava girmesinin beklendiğini belirtti.


OKCÜ, sınav yerinin Karaman Ceza İnfaz Kurumunun belirlediği ve uygun gördüğü şekilde olacağını söyledi. Destek veren tüm kurum, esnaf, öğretmen, veli, öğrenci ve basına teşekkür etti.


Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de yaptığı konuşmada: Şu ana kadar 11.000 öğrencinin kayıt yaptırdığı sınava cezaevinden de katılım olmasının çok önemli olduğuna dikkatleri çekerek,       KAR-EG-DER ile birlikte yürütülen kampanyanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.


Aynı kampanya kapsamında Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin fidanın dikileceğini de sözlerine ekleyen Değirmenci, bu etkinliğin içinde yer alanların ve alacakların çok anlamlı bir sürecin içinden geçtiğini belirtti.


Karaman Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İshak Yıldırım da çok anlamlı bir etkinliğe katıldıklarının farkında olduklarını belirterek, 2 kategoride yapılacak sınavlarda ilk 10’a değişik ödüllerin verileceğini ifade etti.