1992 yılından bu yana insani yardım faaliyetlerinde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, yaptığı açıklamada bu yıl da hayırseverlerin Ramazan fitre ve zekatlarını, ülkemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ve dünyada 94 ülke ve bölgede yaşayan savaş, işgal ve doğal afet mağdurlarına ulaştırmak için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Bu yıl ‘Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı içerisinde Venezuela’dan Doğu Türkistan’a, Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Vietnam’a kadar 94 ülke ve bölgede çalışmalar gerçekleştirecek. İHH ekipleri ayrıca savaş, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için ise özel çalışmalar yapacak.

Zekât ve Sadakalarınızı İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırabilirsiniz
Yardımseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyoruz. Siz de zekât ve sadakalarınızı İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Kumanya Bağışlayabilirsiniz

Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bulgur, pirinç, makarna çeşitleri ve helva. Bir kumanya paketi 75 TL’dir.

Gezici Aşevimizde İftar Verebilirsiniz
Türkiye’de 28 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirirken 78 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapacağız. Siz de gezici aşevimizle düzenleyeceğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz. Aşevimizle 1.000 kişilik bir iftar programı 7.500 TL'dir.

Gezici aş evimizde 1, 2 veya daha fazla kişinin iftarını karşılayabilirsiniz. 

Yetimleri Maddi Olarak Destekleyebilir veya Bayramlık Hediye Edebilirsiniz
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacaktır. Siz de dilediğiniz sayıda yetime bayramlık hediye edebilirsiniz. Bir çocuğun bayramlık giysi bedeli 80 TL’dir. 

Çocukları, Özel Paketlerle Sevindirebilirsiniz
Bir “Ramazan Çocuk Paketi” 30 TL’dir. Kitap, şeker, çikolata, bisküvi, diş macunu, havlu, sabun ve benzeri 18 üründen oluşan “Ramazan Çocuk Paketi”yle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.

Vakfımızın Bu Yıl Faaliyette Bulunacağı Ülke ve Bölgeler:
Dünyada 94 Ülke ve Bölgede
Abhazya, Acara-Gürcistan, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azat Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Burindi, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Doğu Türkistan, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Etiyopya-Ogedan, Fildişi Sahilleri, Filipinler-Moro, Filistin-Gazze, Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Hindistan-Assam, Hindistan-Kerala, Irak, İnguşetya, İran, Jammu Keşmir, Japonya, K.Irak, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay-Çerkes, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Komor, Kosova, Küba, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mali,Mısır, Moldova-Gagauzıa, Moritanya, Myanmar, Myanmar-Arakan, Myanmar-Meikhtıla, Nepal, Nijer, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Peru, Romanya, Ruanda, Rusya, Sancak-Sırbıstan, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan-Darfur, Sudan-Hartum, Sudan-Kesele, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayland-Patani, Tunus, Uganda, Ürdün, Venezuella, Vietnam, Yemen, Zimbabve

Türkiye’de 78 İl ve İlçe Merkezinde

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Bursa-İnegöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Silivri, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

Karaman İHH Gönüllülerinden yapılan açıklamada; ilimizdeki ihtiyaç sahipleri ve yetim ailelerine, Ramazan ayı öncesinde ulaştırılmak üzere kumanya çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Ayrıca ilimiz hayırseverlerinin desteğiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bayramlık kıyafet ve bayram harçlığı faaliyetlerinde bulunulacağı ifade edildi. İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmalarına destek olmak için derneğin internet sitesinden online bağış yapılabileceği belirtildi.