Vali Murat Koca 

Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, manevi havası çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.
Üç aylara girdiğimiz bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerimin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.” 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Üç Ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Çalışkan mesajında, Üç aylara ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek tüm Karamanlı vatandaşlarımızın Regaip kandilini kutladı. Kandil olarak adlandırılan gecelerin gönülleri aydınlattığını kaydeden Başkan Çalışkan: “Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip kandiline ulaşmanın heyecanı içerisinde, toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaip kandilinin tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaip kandili mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Regaip kandilinin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak bir ibadet şuuru içinde toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam Âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci

30.04.2014 Çarşamba günü İslam’ın mübarek kıldığı, dini literatürde üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilkini idrak edeceğiz.

Üç aylar, Allahın rahmetini sergilediği, kullarını bağışladığı, ecir ve sevaplarını artırdığı, cehenneminden azad edip, cennetine koymayı arzuladığı en kıymetli zaman dilimleridir.

Kulluğun yoğun olarak yaşandığı bir mevsim olan üç aylar, aynı zamanda müminler için manevi bir eğitim dönemidir. Recep ve Şaban, Ramazan ayına hazırlanma sürecidir. Allah Rasulü ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize Mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ dualarıyla Ramazan ayını karşılamıştır.

Allah’ın lütuf ve ikramı olan bu aylarda öyle geceler vardır ki Rabbimiz bu gecelerde kullarına tövbe kapılarını ardına kadar açar, onların üzerine rahmet yağmurlarını yağdırır, Kur’an güneşi ile ve kâinata ışık saçan bir kandil olan peygamberimiz ile aydınlatır.

Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 01.05.2014 Perşembe gününü 02.05.2014 Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaib Kandili; Yüce Allahın af ve mağfiretine, hak ve hakikatine rağbet edildiği, bağışlanma ümidi, ilahi huzur ve müjdelerle dolu bir gecedir.

Günlük hayatın meşguliyeti ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül âlemine nazar kılma, içe doğru yönelme ve nefis muhasebesi yapmaktan uzak kalabilmektedir. Bu yönüyle üç aylar bir fırsat ve maneviyat mevsimidir.

Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalı, uzanabileceğimiz herkese elimizi uzatmalı ve gönlümüzü açmalı, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Okunan Kuran’ı-Kerimler ile kalbimizi, aklımızı gıdalandırmalı, tuttuğumuz oruçlarla nefislerimizi terbiye etmeli, kıldığımız namazlarla kulluğumuzu dorukta yaşamalı, verdiğimiz sadakalarla kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam Âleminin ve Değerli Karamanlı kardeşlerimizin üç aylar ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek günlerin, Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.''dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu 

Her Cuma gecesi kıymetlidir ve bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha da kıymetli oluyor. Allahü Teâla (c.c.), bu gecede, müminlere ihsanlar ve ikramlar yapar ve bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib Kandili hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.); “Bu gecede yapılan dualar kabul olur, namaz ve oruç gibi ibadetlere ise Allah'ın sayısız sevabı vardır.” demiştir.
Hz. Muhammed'in Regaip Kandili'ne ulaştığında ''Allah'ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur'' diye dua ettiğini aktaran HATİPOĞLU;
''Biz de aynı duayı bütün Türk ve İslam alemi için tekrar ederek; 'Allah'ım, dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle' diye dua etmeliyiz.
Regaib Kandili, Cenab-ı Allah'ın insanlara inayet ve lütfunun bol bol ihsan edildiği nadide bir gecedir. Bu güzel geceler, insanlarımız arasında kardeşlik ve sevgi duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmalıdır. Dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalı ve bu gecenin nurlu havasını içimize doldurmalıyız. Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları bitirmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin tekrar yeşermesine özen ve önem göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk ve İslam Âleminin vatandaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı : Av. Oktay Yılmaz 

Karaman Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Av.Oktay YILMAZ, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilini idrak etmenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan mübarek ayların başlangıcıdır. Bu mübarek gün ve gecelerde, birliğimizin ve dirliğimizin ne kadar önem taşıdığını daha iyi idrak etmemiz gerektiğini bilmemiz lazım” dedi. Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Av.Oktay YILMAZ, kandil günlerinin, insanların yüce yaratıcı ile olan bağların yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmaları için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Bu mübarek gün ve gecelerin faziletinden en güzel şekilde istifade edilmesi gerektiğine dikkat çeken YILMAZ, mesajında şunları ifade etti: “Bugün üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek gece Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) insanlığa ve bütün alemlere müjdelendiği müstesna bir gündür. Bizler de üç ayların Müslümanlar için ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını ve bu manevi ayların faziletlerinden istifade etmek için dua edeceğiz. Başta Karaman’ın ve tümTürk , İslam Aleminin Regaip kandili’nin tebrik eder, devletimize, milletimize, huzur ve barış getirmesini dilerim”

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli 

Mübarek aylara girmemizin bir müjdecisi olan Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız.
"Üç aylar ve beraberindeki kandiller içerisinde yaşadığımız ancak farkında olmadığımız nimetlerdir. Bu bağlamda biz insanlara sunulan bu nimetlerin farkına varmak ebedi hayata büyük kazanımlar sağlayacaktır. Recep ayında, Regaip ve miraç , şaban ayında berat , ramazan ayında ise kadir gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir.Bunun içindir ki, milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermiş, içerisinde bulunan kandiller vasıtasıyla dini duyguların gelişmesine vesile olmuşlardır. Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi Yüce Allah (c.c)’nin hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir.
Bu kutsal geceyi vesile bilerek, İlimizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimizin Üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça 

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu mübarek günler vesilesiyle aramızdaki çekişmeleri kaldıralım, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için bir arada olalım. Bu güzel günlerde başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyor, bu duygulaımla tüm hemşerilerimin ve tüm İslâm dünyasının mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Saadet Partisi Karaman İl Başkan Vekili Hüseyin Çoban

Son günlerde, toplumu sarsan çocuk istismarı ve akıl almaz çocuk cinayetlerinin temelinde ahlaki ve manevi tahribatın olduğunu belirten Hüseyin Çoban, reyting uğruna ahlaksızlığı, gayrimeşru ilişkiyi, cinayeti teşvik eden dizilerin bu travmada payı bulunduğunu söyledi. Hüseyin Çoban, “Bizler, ağacın, çiçeğin, karıncanın hakkını arayan ve koruyan bir dinin mensuplarıyız. Bu toplumsal travmadan çıkışın tek yolu İslamdır. Kendi inancımıza, değerlerimize dönmektir. İslamsız saadet olmaz” dedi.

Milli Görüş hareketinin temel düsturlarından birini, “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesinin oluşturduğunu hatırlatan Hüseyin Çoban, ahlaki ve manevi değerlerden uzaklaşan bir toplumun sağlıklı ve huzurlu bir gelecek inşa edemeyeceğini belirtti. Son günlerde, toplumu sarsan çocuk istismarı ve akıl almaz çocuk cinayetlerinin temelinde ahlaki ve manevi tahribatın olduğunu belirten Hüseyin Çoban, reyting uğruna ahlaksızlığı, gayrimeşru ilişkiyi, cinayeti teşvik eden dizilerin bu travmada payı bulunduğunu söyledi.

Bu travmadan tek çıkış yolunun kendi dini ve manevi değerlerimize dönmek olduğunu vurgulayan Hüseyin Çoban, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çünkü bizler, “Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş” gibidir diyen bir inancın mensuplarıyız. Bırakın insanı, masum bir çocuğu, ağacın, çiçeğin, karıncanın hakkını arayan ve koruyan bir dinin mensuplarıyız. Bu yüzden insanlık İslam’ın evrensel prensiplerine uyduğu ölçüde huzur buldu. Ondan uzaklaştıkça, şiddete, buhrana kaosa sürüklendi. Bugün, İslam’ın ilahi prensiplerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Mübarek aç ayların müjdecisi olan Regaip kandilinde yapacağımız ibadet ve dualar özümüze dönüşün bir vesilesi olur. Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza ve güçlendirmemize yardımcı olur. Öfkemizi, sevgiye, düşmanlıklarımızı kardeşliğe dönüştürür. Bu temenni ile Karamanlı hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Regaip Kandilini kutluyor, bu mübarek günün barış ve huzurun hâkim olduğu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum."dedi.