Karaman İl Müftülüğü ile Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (KAREGDER) birlikte organize ettiği ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını ve Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında 5 ayrı kategoride yapılan sınavda dereceye giren öğrenciler düzenlenen bir törenle ödüllendirildi. Demosan Otel’de yapılan ödül törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez ve İl Müftüsü Nuri Değirmenci katıldı.
 
Proje hem hedefine ulaştı hem de Türkiye’de bir ilk oldu
 
KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında proje kapsamında yapılan sınavla Peygamber Efendimizin daha iyi tanınmasını, örnek alınmasını hedeflediklerini belirterek sınav öncesi hazırlık sürecinde bunu başardıklarına inandığını söyledi. Engelli bir öğrencinin bir refakatçi eşliğinde sınava gelmesinin, sorumlu olduğu kitabı yaklaşık 50 kez okuyan çocukların bulunmasının ve tüm soruları doğru cevaplayanların sayısının fazlalığının buna işaret eden güzel olaylar olduğunu ifade eden Okçu, bu projenin Türkiye’de ilk olduğuna da dikkatleri çekti.
 
Her anlamda takdire şayan bir olay oldu
 
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de yaptığı konuşmada öğrencilerin aileleri ile birlikte sınava hazırlanmalarının çok değerli olduğunu belirterek 400 öğretmenin, 200 imam-hatibin ücretsiz gözetmenlik yapmasının, cezaevlerindeki mahkûmların sınava katılmasının ve projenin diğer bir ayağında Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin adet fidanın dikilecek olmasının takdire şayan bir olay olduğunu söyledi. Hayatları her anlamda örnek olan Peygamber Efendimiz ile Sahabe Efendilerimizin böyle bir proje kapsamında çocukların, gençlerin ve ailelerin gündeme gelmesinin önemli olduğunu dile getiren Değirmenci, maddi manevi desteği olan herkese teşekkür etti.
 
Sınava giren tüm öğrenciler ödüllendirilmeli
 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de yaptığı konuşmada Karaman’ın dünyada bir ilk olduğuna inandığı bir organizasyona imza attığını belirterek emeği geçen herkesi tebrik etti. Karamanlılardan gelecek yıllarda sınava katılan herkese ödül vermesini isteyen Keleş, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan programlar içinde Karaman’daki organizasyonun en dikkat çekici olanı olduğunu ifade etti.
 
Genç nesillere ancak böyle sahip çıkılır
 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen da yaptığı konuşmada proje kapsamındaki etkinliklerin ve ortaya çıkan tablonun güzelliğine dikkatleri çekerek dünyada en önemli olan şeyin genç nesillerin yetişmesine doğru katkı yapmanın ve onları manevi değerlerle tanıştırmanın olduğunu bu programlarla bir kez daha anladığını ifade etti.
 
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada gerek sınava giren öğrencilerin heyecanının gerekse fidan dikenlerin hassasiyetinin yapılan projenin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Vali Kahraman, genç nesillere sahip çıkmanın buna benzer etkinliklerle olacağını dile getirerek Karaman’ın bir alanda olduğu gibi yine bir ilke imza attığını söyledi.
Demosan Otel’deki program  5 ayrı kategoride ilk 10 a giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve projeye sponsor olan firmalara plaket verilmesi ile sona erdi.