Karaman Genç Memur-Sen üyeleri tarafından da 3 Nisan Cuma günü yapılacak kitap okuma eylemlerinde “Üniversitelerimiz yakanların, yıkanların, kıranların değil; ilmin, irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın soylu gençliğinin yuvalarıdır” vurgusu yapılacak. Kitap okumalarının Karaman’daki adresi ise Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Merkezi Kafeterya Girişi olacak.

Karaman Genç Memur-Sen İl Başkanı Ömer Arslan: "Gençleri Kitap Okuma Eylemimize Bekliyoruz"
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karaman Genç Memur-Sen İl Başkanı Ömer ARSLAN, “Üniversitelerimiz yakanların, yıkanların, kıranların değil; ilmin, irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemliği gençliğin yuvasıdır” dedi.
“Son günlerde bazı üniversitelerimizde yaşanan hadiseler ve olaylar kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Arslan, “Bu haberleri aldığımızda ciğerlerimiz yanıyor. Bu yüzden de burada gençlerimize büyük görevler düşüyor. Gençler gençliklerini ilim, irfan kendini en iyi şekilde yetiştirmek için buralarda yaşasınlar. Ülkemizin üniversitelerimizin gençlerine ihtiyacı var. Gençlerimiz dikkatli olsun ve yanlış yerlere sapmasınlar. Dili, rengi, ırkı ve dini ne olursa olsun burada herkes eşittir. Kimse hiçbir şekilde hiçbir ayrım yapamaz. En ufak bir ayrımda kim olursa olsun karşısında ilk bizleri görecektir. Biz üniversitelerimizi bilim yuvaları olarak görüyoruz. Gençlerin eğitim yuvalarıdır. Buralar ancak gençlerimiz sayesinde gelişir ve ilerler. Kötü fikirli, kötü amaçlı ve yanlış yolda olan art niyetli insanların kötü emellerine asla maşa olmamalarını istiyoruz.  Bundan dolayı diyoruz ki Üniversitelerimiz yakanların, yıkanların, kıranların değil; ilmin, irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemliği gençliğin yuvasıdır” şeklinde konuştu.
Yapacakları kitap okuma eylemi hakkında da bilgi veren Arslan, “Bu kapsamda 3 Nisanda Karaman Genç Memur-Sen öncüğünde bütün gençlerimizi, STK’larımıza, öğrenci kulüp ve konseylerimize “Sesini değil, Fikrini yükselt.   Kitabını kap, gel” diye tüm gençlerimize çağrıda bulunuyoruz. Türkiye gençliği okuyor, Yeniden büyük Türkiye kuruluyor gerçeğini haykıracağız. Yeni Türkiye’de üniversitelerimizde özgürlük ve hürriyetin zirvede olduğu, bilgiyi üretme ve yaymada öncü olduğu, bilim ve teknolojide marka olduğu, toplumun mahşeri vicdanı olan entelektüel genç beyinlerin yetiştirildiği saygın kurumlar olduğunu haykıracağız. Bunun için okumak, okumak, okumak diyoruz… Bu eylemimizle hem “okumadığın gün karanlıktasın” vurgusu yapacağız, hem de okumak soylu bir eylemdir diyerek çevreye, insanlara zarar vermeden bir eylemin yapılabilirliğini göstermiş olacağız. 3 Nisan Cuma günü Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleşecek kitap okuma eylemi ve akabinde okunacak basın bildirisi programımız saat 11: 00-12:45 saatleri arasında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Merkezi Kafeterya Girişinde olacağız. Tüm gençlerimizi bu soylu eylemimize bekliyoruz,''dendi.