Her gün önünden defalarca gelinip geçilse bile, bazıları yıkıldığının bile farkında değil ya da onlar için sıradan bir durummuş gelebilir.

Bu yıkılan yer ise Karaman Devlet Hastanesinin arkasında bulunan otopark girişinde ki taçlı giriş yeriydi.


Diyeceksiniz bu yerin yıkılmasına ne gerek vardı da haberleştirdiniz?


Ancak durum bu kadar basit değil. Zira bir ay önce kadar Devlet Hastanesinin çatısında bulunan baca aşırı ısınmadan dolayı yanmaya başlamış, 110 ekipleri de müdahale için yangın mahalline gelmişti. Ne var ki itfaiye araçlarının üstünde bulunan depo, merdiven gibi teçhizatlarının olması, araçların otopark girişinde bulunan taçlı yerden geçmesine mani olmaktaydı. Ekiplerde bunu bildiği için acil tarafından giriş yapmış, otopark tarafına geçerken de araçların girmemesi için kurulan kapanda tekerlekleri zarar görmüştü. 110 yetkilileri daha önce defalarca bu durumu sözlü ve yazılı olarak ta bildirdiklerini kaydetmişti. İşte bu son durumdan sonra hastanenin yeni yönetimi buna çözüm bularak sessiz sedasız bu engeli de ortadan kaldırmış oldu.

Artık bundan sonra ne itfaiye arabaları zarar görecek, ne de hastanede kalanlar tedirgin olacak.

Bu arada tacın yıkılmasını gören ve neden yıkıldığını bilmeyen vatandaşlar ‘’hastane taşındı mı? Taşınmadan yıkım mı başladı acaba?’’ gibi soruları sormaktan da geri kalmadılar.

Yetkilileri bu duyarlılıklarından dolayı da tebrik ederiz.