Suriyeli Mülteciler İçin Karaman'da Toplanan Yardım Dualarla Gönderildi
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen mülteciler için sivil toplum kuruluşlarının başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar dualarla gönderildi.

Aktekke Meydanı'ndaki programa Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve iş adamları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde başlatılan, Karaman Valiliği, sanayici ve iş adamları ile Karaman halkının da destek verdiği ayni yardım kampanyasında bir konuşma yapan Diyanet-Sen Karaman Şube Başkanı Duran Kabaağaç, Suriye'de yaşanan acı duruma kayıtsız kalmadıklarını ifade etti. Kabaağaç, Karaman halkının tüm Türkiye'ye örnek olarak yurt çapında önceliği eline aldığını ve bu yardım kampanyasını başlattıklarını söyledi. Kabaağaç, bu kampanyanın düzenlenmesinde kendilerine destek veren, başta Vali Koca'ya, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, hayırsever iş adamlarına ve bu yaşanan acıya duyarsız kalmayarak dişinden tırnağından arttırarak kampanyaya destek veren Karaman halkına teşekkür etti. Kabaağaç, bu vesileyle yapılan bu yardım organizasyonunun barışa, kardeşliğe, huzura, güvene ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayici ve iş adamları adına söz alan Nazım Boynukalın ise konuşmasında; cömertliği ile Türkiye'ye örnek olan Karaman halkına, sivil toplum kuruluşlarına, sanayici ve iş adamlarına teşekkür etti. Boynukalın, çok kısa süre içerisinde oluşturulan beş TIR yardımın, Suriye'den gelen mültecilere ulaştırılacağını belirterek, bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

VALİ KOCA: ÇOK KISA SÜREDE 5 TIR'LIK MALZEME TOPLANDI

Vali Murat Koca, Karaman halkının Suriye'de yaşanan acı olaylara duyarsız kalmadığını söyledi. Koca, bölgede yaşanan savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için halkın; kısa sürede gıda, giyecek ve ısınma gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında büyük katkıları olduğunu söyledi. Bu yardım kampanyasının tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade eden Vali Koca, böylesine anlamlı ve güzel bir kampanyada başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile küçüğünden büyüğüne herkesin ve her kesimin bu kampanyaya ellerinden gelen her türlü desteği verdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve İl Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından yapılan duanın ardından Vali Koca, TIR şoförleriyle bir süre görüşerek hayırlı yolculuklar diledi. Gıda, giyim ve ısınma gibi temel ihtiyaçların yer aldığı beş TIR, Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.