Konuyla ilgili TEMA Vakfı Karaman İl Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, ''TEMA Vakfı, 6 Mart’ta Antalya’da düzenlenecek 2016 Runatolia Maratonu'na katılacak koşucuları ve onların destekçilerini, doğa sevgisini içselleştiren nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmak için Ağaç Kardeşliği’ne çağırdı.  
Hedef 4 bin çocuk, 8 bin fidan
Sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratma yöntemlerinden biri olan Adım Adım Oluşumu'nun düzenlediği yardımseverlik koşusunda TEMA Vakfı’nın bu yıl destek istediği projenin adı Ağaç Kardeşliği. TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği projesi aracılığıyla çocuklara deneyimleyerek öğrenecekleri bir doğa eğitim programı sunuyor. Proje kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı iş birliği ile oluşturulacak “Adım Adım - Çocuklar Hatıra Ormanları” ile de ağaçlandırma ve erozyonla mücadeleye katkı sağlanması hedefleniyor. TEMA gönüllülerinin 47 ilde hayata geçirdiği Ağaç Kardeşliği Projesi’nin hedefi 4 bin çocuk ve 8 bin fidan. 
Desteklemek için
Ağaç Kardeşliği projemiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için; www.tema.org.tr adresinden ulaşacağınız web sitemizi veya Adım Adım'ın internet sitesi üzerindeki kampanya sayfamızı (http://ipk.adimadim.org/project/index?id=377) inceleyebilirsiniz. 
Ağaç Kardeşliği projemize koşarak destek olmak için; http://www.runatolia.com/ web sitesi üzerinden maratona katılım kaydınızı yaptırdıktan sonra, Adım Adım Oluşumu’na üye olup (http://ipk.adimadim.org/login) yardım kampanyanızı oluşturabilirsiniz. 
Maratonda Ağaç Kardeşliği için koşacak koşucuları desteklemek için ise, http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC8256 linkine tıklayarak online bağışlarınızı gönderebilirsiniz. 
Editöre Not:
Ağaç Kardeşliği Hakkında
Ağaç Kardeşliği, TEMA Vakfı tarafından çocuklar için özel olarak tasarlanmış, doğayı deneyimlemeye ve gözlemlemeye dayanan bir eğitim programıdır. Koşucular aracılığıyla toplanacak bağışlarla Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki çocuklar;
•    Yıl boyunca bu özel doğa eğitim programına katılacak
•    Boynuna asabileceği şekilde tasarlanmış bir gözlem kutusunun merceğinden doğal varlıkları yakından inceleyecek
•    Kendi tohumunu ekip fidanının yetişmesine tanıklık edecek
•    Fidanı yetişirken gözlem defterine duygularını, düşüncelerini not edecek 
•    Zamanı gelince yetiştirdiği fidanı toprakla buluşturacak
•    Tüm bu süre boyunca TEMA Vakfı’ndan gönüllüler onu ziyaret edecek, sorularını yanıtlayacak
•    Eğitim programına katılan her bir çocuk adına, Çanakkale'de oluşturulacak "Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları"nda bir fidan dikilecek
Adım Adım Oluşumu Hakkında:
Adım Adım, Mart 2008’de, yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. 6 bin gönüllü koşucusu ve 66 bin bağışçısı aracılığıyla bünyesinde yer alan sivil toplum kuruşlarına maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor.'' denildi.