Açılışı Karaman Valisi Murat Koca,Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr Ali Rıza Altunsoy,Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Nuriye Ulu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden Sorumlu Hekimi Uzm. DrFatih Ercin yaparak salonu gezdiler.

Oldukça başarılı bulunan sergide;ebruli çalışmaları,takı tasarımları,cam boyama sanatı,resimler ve tablolar, makrome çalışmaları ve halı dokuma örnekleri bulunmakta.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden Sorumlu Hekimi Uzm. Dr Fatih Ercin;"Toplum Ruh Sağlığı gibi merkezlerin işlevi,kendisine tanımlı bölgede yaşayan ağır ruhsal sağlığı bulunan bireyleri tespit ederek,kendileri hastaneye başvurmasa da hastalığın kendisine ya da ikincil etkilerine bağlı olarak ortaya çıkan komplikasyonları,ihtiyaçları belirlemek,bunlara müdahele etmek için stratejiler geliştirmek,hastaların tedavilerini düznli almalarını sağlamak ve rehablitasyon programlarına katılmalarını sağlayarak toplumsal ve mesleki işlevselliklerini arttırmaktır.

Bu amaçla gerek hastane kayıtlarından,gerekse bölgenin mülki-idari amirliklerinden elde edilen verilerle tespit edilen hastalar,
önce telefonla merkeze davet edilmekte,gelmeyen ya da gelemeyen hastalar evlerinde ziyaret edilmekte, tedavileri planlanmakta,sosyal hakları konusunda bilgilendirmekte,karşılaştıkları yaşam güçlükleri ile baş etmeleri için rehberlik edilmesi olduğunu ifade etti.