8 yıldır aktif olarak faaliyet gösteren Günışığı Derneği, Ramazan ayı içerisinde yardımların artmasını bekliyor. Dernek,  yardımların  sadece ramazan ayı ile sınırlı kalmamasını istiyor. Gelen yardımlar genellikle insanların getirdikleri 1. ve 2. el eşyalardan oluşuyor. İnsanlar özellikle kıyafetle ilgili bağışları yoğunlukla yapıyor. Günışığı Derneği, gelen bu yardımlardan 3-4 bin kadarını Suriye sınır kapısına gönderiyor. 
Günışığı Derneği yetkilisi Yusuf Güzel, mültecilerin yoğunlukla geldiğini belirtiyor."Yerliye daha çok vermek istiyoruz, ama buradaki ihtiyaç sahiplerinin büyük bir kısmı mülteci. Burada yarım saat kalın, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. İnsanlara hayır diyemiyorsunuz. Dil bilmiyor, ücra köylerden geliyor... Burada zengin olupta, bir gecede Esed'in attığı bir bomba yüzünden fakir kalan insanlar var."
İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ VAKIF ÇALIŞANLARI BELİRLİYOR
İhtiyaç sahipleri vakıfta görevli kişiler tarafından belirli araştırmalar sonucunda belirleniyor. Araştırma durumunda gerekli evrakları isteniliyor. Birebir başvuru veya  kişilerin yönlendirmesi ile vakfa gelen ihtiyaç sahibi kişileri, nüfus kayıt örneği ve mahalle muhtarlarından aldıkları evrakları inceledikten sonra, evlerine gidip yaptıkları araştırma sonucu ihtiyaç derecelerine göre sınıflandırarak belirliyorlar. 
"SOSYAL ARAŞTIRMALARA BURALARDAN BAŞLAYIN"
Karaman'da vakıfların çok iyi seviyede olduğunu belirten Güzel, karaman halkını derneklerinde gönüllü olarak çalışma yapmaya davet ederek şunları söyledi: "Eğer bir cemaat yada topluluk yoksa sizi kuran, bazı işleri yapmanız zor oluyor. Onlar kişi olarak da çok oldukları için daha büyük yardımlar yapabiliyorlar." Her türlü yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştıran vakıf, ayni ve nakdi bağışları da kabul ediyor. Nakdi bağışlar vakfın giderleri için harcadığı gibi; bazı ailelerin kira, elektrik, su gibi giderlerini karşılamak içinde kullanılıyor. Ayni bağışları ise kurban, gıda, giysi yardımlarından oluşuyor. Gelen bağışlar ise vakıf birimlerince makbuz karşılığında teslim alınıyor.
Dernek, yardımsever vatandaşlar sayesinde, Karaman'da hayatını sürdürmeye çalışan yoksul ve aciz insanlara uzanan bir el görevini yerine getirerek, Karaman'ın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara el uzatma hassasiyetini taşıyor. Yardım konusunda dürüstlüğün esas olması gerektiğini belirten Güzel,"Toplumun aynası olmak istiyorsanız buraya gelin. Sosyal araştırmalara buralardan başlayın." diye konuştu. 
“RAMAZAN AYINDA VAKFA YAPILAN YARDIMLARDA ARTIŞ OLUYOR”
Ramazan ayında vakfa yapılan yardımların arttığını ifade eden Güzel, Ramazanda yoğunluğun normalden 3-4 kat fazla olduğunu, derneklerine güvenerek gelen hayırseverlerden aldıkları zekât, fitre, kurban kuru gıda giyim veya başka bağışları, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını belirtti.
Günışığı derneği olarak, yardımların ramazan ayı ile sınırlı kalmasını istemediklerini, bu ailelerin, ramazan sonrasında da ihtiyaçlarının olduğunu, vermek istediklerini seneye yayılmasının önemli olduğunu söylüyorlar. İnsanların, kullanmadıkları kadın kıyafetlerini, çocuk oyuncaklarını getirmelerinin kendilerine yarar sağlayacağını ve insanların mutluluk duyacağının altını çizdiler.
Güzel, vatandaşların vakfa gelerek yardımda bulunabileceklerini, fakat yardımların  sadece ramazan ayı ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.