Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAR-EG-DER)’in 2012 ve 2013 yıllarında Karaman’da yürüttüğü, Türkiye’ de bir ilk olarak gerçekleştirilen ve büyük beğeni kazanan “Herkes O’nu (s.a.s.) Okuyor” isimli proje bu sene 81 ilde daha kapsamlı olarak yapılacak. 

Konuyla ilgili olarak Karaman Öğretmen evinde gerçekleşen yemekli toplantıda, KAR-EG-DER Başkanı Abdulkadir Gök'ün  yaptığı basın açıklamasında; 
''Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'in (s.a.s) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle, Efendimiz (s.a.s) ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek, Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasını Türkiye genelinde başlattı. Peygamber Yolu Derneği bu projeyi; sınavların sağlıklı yapılabilmesi ve projenin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşuyla birlikte organize etmektedir. Yüz binlerce kişinin katılımının planlandığı “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasında, Peygamber Yolu Derneği tarafından seçilen kitapların okunması sonucunda yapılacak sınavda dereceye girenlere Türkiye genelinde yüzlerce umre olmak üzere binlerce sürpriz hediyeler bekliyor.
“Herkes O’nu Okuyor” kitap okuma kampanyası Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından son iki yıldır yapılmaktadır. Peygamber Yolu Derneği ile imzalamış olduğumuz protokol gereği bu kampanyanın ilimizdeki organizasyonu derneğimiz tarafından yürütülecektir.
“Herkes O’nu Okuyor” sınavı ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere üç ayrı kategoride iki aşmalı olacaktır. Birinci aşama sınav Karaman’da yapılacaktır. “Herkes O’nu Okuyor” sınavı on iki ayrı kitapçık türünde, belirlenen günlerde ve saatlerde yapılacak. Sınav için son başvuru tarihi 23 Mart 2014’tür. İl genelinde yapılacak birinci aşama sınavda toplamda 63 hediye verilecek.  Karamandaki sınavın ödül töreni 17 Nisan 2014 tarihinde yapılacak. Sınava katılanlar bu yarışmada ki almış olduğu puan ile Türkiye derecesine girerlerse (binde birlik dilime girenler)  Ankara’da 19 Nisan 2014 tarihinde Türkiye geneli sınava girecekler. Bu sınavdaki dereceye girenlerin ödülleri 20 Nisan 2014 Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan ve televizyondan canlı verilecek programda verilecektir.
KAR-EG-DER olarak deriz ki, O’nun(s.a.s) hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu ne kadar biliyoruz? Bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz maalesef… Zaman Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.s) tanımak zamanıdır. Tüm halkımızı yeniden Efendimizin hayatını okumaya ve yapılacak olan sınava girmeye davet ediyoruz. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuru için  www.herkesonuokuyor.com adresini ziyaret edebilirsiniz.''dedi.