Kur'an-ı Kerim'in okunması, öğretilmesi ve gündeme alınmasını sağlamak amacıyla Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Karaman Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü nün ortaklaşa düzenlemiş oldukları “Ufka yolculuk Kültür Yarışmaları 2”  kapsamında 9 Mart Pazar günü, Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması düzenledi.
Ortaokul, lise, üniversite-genel, din adamları ve internette online olarak 5 kategoride yapılan ve ilahi mesajı önemseyen yarışmaya 7’den 70’e kadar yaklaşık 175 bin kişi başvurdu. Ayrıca Türkiye genelinde yarışmanın sınavını 81 il, 500 ilçe, 833 okul, 7891 sınıfta, 10 bin gözetmen, 175 bin kayıtlı yarışmacı oluştururken Karaman’da  il merkezi başta olmak üzere Karaman Merkez, Ermenek, Sarıveliler ve Karaman Merkez Cezaevi olmak üzere 5 sınav merkezinde gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim’in mealini okumak,anlamak ve yaşamak son derece önemlidir. Çünkü huzurlu yaşamın reçetesi İlahi mesajda saklıdır. Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi yarışmasıyla bu konuda farkındalık için  çıktığımız bu kutlu yolculukta bizleri yalnız bırakmayan yarışmacılarımıza, gözetmenlerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. 

www.ufkayolculuk.com sitesinde ise, Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışmasına katılan yarışmacıların yorumları ise şu şekide;

“ Bu tür sosyal projelerde görev alan herkesten,Allah(c.c.)razı olsun. Kur’an-ı Kerim Mealiyle, manaya nüfus ederek,Rabbimizin mesajlarını anlamaya çalıştık.Ama asıl olan anladıktan sonra ilmimizle amil olmamız gerekir.Rabbim hepimize öğrendiklerimizi uyguluyabilmek nasip etsin.”

“ilk defa öyle bir atmosferde sınava girdim kuran için bir araya geldiğimiz belliydi kazanamasamda iyiki girmişim herkesten ALLAH RAZI OLSUN ”

“Bu yarışmaya oğlumla beraber katıldık. Onunla beraber çok guzel zaman gecirdik. Allahın kelamını beraber okuduk. Eşimde kızımla beraber güzel kur’an-ı kerim okuma yarışına hazırlandılar evimizdeki huzuru mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Allah hepinizden razı olsun. Selam ve dua ile”

“Ahiret öncesi böyle bir yarışmaya katılıp kendimizi test etmek ve asıl gerçeklerin farkındalığını oluşturmak adına çok güzel planlanmış bir yarışma olduğunu düşünüyorum. benim yarışma sırasında dikkatimi çeken; sınava girdiğim okulda bazı aileler çocuklarını sanki ÖSS sınavına getiriyormuş gibi heyecanlı bir şekilde sınav yerine geitirip sınav bitene kadar dışarıda beklemesi beni çok sevindirdi. Hala dinimiz için, gelecekte hayırlı nesiller yetiştirmek için can atan kalpler olduğunu fark ettim. Bu yarışmanın her adımında emeği geçen dostlardan Mevlam tek tek razı olsun. Ufka yolculuk kültür yarışmasının seneye yine Türkiye ve hatta dünya genelinde yapmayı planladığı yarışmanın konusunu şimdiden merak etmeye başladım bile.”

“Düzenlemiş olduğunuz program birçok insanın dinini daha iyi öğrenmesine vesile oldu. Katılımcı sayısı 180.000 lerde değilde 40.000.000 larda olsaydı ülkemizin şuan ki yaşadığı sıkıntılar Allah’ ın cc. izniyle silinip giderdi. Bir daha ki programınıza daha fazla katılımcı olmasını diliyorum. Ödülü de; İslam ın yeniden zirveye çıkacağı topraklarımızda huzurunun en kısa zamanda sağlanması olur İnşaallah.”

“Selamun aleyküm ben bu sınava kaydolmadan önce hiç kuranmealine bakmazdím bu yarışma sayesinde artık kuarı kerimi anlayarak okuyorum. Benden herkese tavsiye elimizdeki bu hazineye sımsıkı sarılın.ALLAH bu yarışmayı düzenleyenden razı olsun.”

“Yarışma organizasyonunda görevliydim. Bir izlenimimi aktarmak istiyorum. Sınavdan bir gün önce cumartesi akşamı bir yarışmacı sınava gireceği okulun adresini sormak için aramıştı. Tarif ettim, telefonu kapattık. Biraz sonra aynı telefondan bir kez daha arandım. Yine aynı kişi telefondaydı, ve:
-”Şimdiye kadar bir çok kitap okudum ama Kur’an Mealini ilk kez okuduğunu ve çok etkilendiğini ve özet çıkararak hazırlandığını söyledi.”
Yarışma nedeniyle Kur’an’ın mesajıyla tanışan, okumakla kalmayıp iyice sindirebilmek için özet çıkarak çalışan acaba daha nice güzel insanlar var diye düşünmeden kendimi alamadım.
Bu güzel organizasyonun fikir ve proje aşamasından uygulama boyutuna kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum..”
Dereceye giren yarışmacılar ise ödüllerini  4 Nisan 2014 tarihinde Karaman’da yapılacak olan ödül gecesiyle alacaklardır.