Karaman'da kış gününde kiracı olarak oturdukları evde çıkan yangın sonrası 3 çocuklu bir aile gözyaşları içinde yardım bekliyor. 
Mümine Hatun Mahallesinde 10 Ocak Perşembe sabahı misafir odasında elektrik prizinden kaynaklanan yangında eşyaları yanan mağdur aile perişan oldu.
İki katlı binanın 1. Katında eşi 38 yaşındaki Alibal Akbağ’ın işe gittiği gün evde 2 yaşındaki kızı Nisa ile diğer odada kahvaltı yapan Anne Hatice Akbağ’ın diğer odadaki duvardan çatırtı sesleri duyması üzerine yan odayı alevler içinde görerek kızını kucağına alarak dışarı çıktı ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürerek kontrol altına aldı.

Yangın sonrası haberi alan baba Alibal Akbağ çalıştığı inşaattan izin aldı, diğer 2 kızı da okul dönüşü evlerinin yandığını görünce şoka girdi.

Polis olay yerinde yaptığı inceleme ile yangının çıkış sebebini elektrik prizinden kaynaklandığı raporunu tuttu. Yangın sonrası evdeki eşyalar, çocukların giysileri, bazı defter ve kitapları ile hatta minik kızın oyuncakları yangında kül oldu.

“DEVLETTEN YARDIM İSTİYORLAR”
Yıllar önce işlettikleri bir bebe giyim işyerini çalıştırırken ödeyemedikleri borçları yüzünden iflas eden aile Karaman’a taşındı. Baba Alibal Akbağ bir inşaatta kalıp işçisi olarak çalışmaya, anne Hatice Akbağ’da tuttukları kiralık evde 3 çocukla beraber yaşamaya başladı. Evin tek çalışanı baba Alibağ Akbağ borçlarını ödemek için gece gündüz çalışırken, umutla baktıkları yeni yılın ilk haftasında umutları da yangınla birlikte kül oldu.

Akbağ ailesinin başlarına gelen yangın üzerine bir de yanan odanın kapı ve pencereleri taktırmak için ev sahibine karşı borçları birikmiş kira ile birlikte giderek arttı. Yanında çocukların giysileri, bazı defter ve kitapları ile çeşitli oyuncaklarda yanarak kullanılamaz hale geldi.

Baba Alibal Akbağ, “3 aylık kiramı ödeyemedim. Elektrik borcundan da hacizlik oldum. Hiçbir şeyimiz yok. Dayanacak tutunacak gücümüzde kalmadı. Asgari ücretle inşaatlarda çalışıyorum. Eşim çalışamıyor, çocuklarımıza bakıyor. Borçlarımı ödeyeyim diye çırpınırken başımıza gelen yangın borçlarımı daha da artırdı. Yangınla 7,8 bin TL zararımız oldu. Suriye’de sığınmacılara kucak açan devletimizden bende Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak yardım bekliyorum. Bana 40 yaş altı olduğum için yardım yapılamayacağını söylediler. Çaresizim, çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Okullarına bile sabah gözü yaşlı ve buruk gidiyorlar. Ellerimi açtım, Allah’ıma yalvarıyorum, bir yerlerden yardım bekliyoruz.”dedi.


3 ÇOCUK YAPTIM AMA GELECEKLERİNDEN ÜMİDİM YOK
Yangın sonrası baba Alibağ Akbağ, Karaman Valiliğine giderek durumlarını anlatan yazılı bir dilekçe sundu. Karaman Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfına yönlendirilen baba Alibal Akbağ’a yetkililer; 40 yaş altı olduğunu için yardım yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine anne Hatice Akbağ’da Belediye’nin kapısını çaldı. Belediye bünyesinde hizmet verem Kadınlar Meclisinden yardım istedi.
Anne Hatice Akbağ, “Karaman’da bir özel yardım vakfı 23 Ocak’ta gelerek ancak evde inceleme yapabileceğini söyledi. 1 hafta oldu, kış gününde çocuklarımla umut içinde bir yardım bekliyoruz. 3 çocuk yaptık. Ama kızlarımın geleceklerinden bir ümidim şu an yok. Ne olur bize yardım etsinler.”diyerek gözyaşlarını tutamadı.


Ayrıca yangın sonrası ele ele veren aile, hayata tutunmaya çalışırken, ilköğretim 3. Sınıf öğrencisi Sıla çok sevdiği müzik dersi kitabını yangında kül olan malzemeler arasında bakarak gözyaşlarını tutamadı. Ailenin ortanca kızları 2. Sınıf öğrencisi Yağmur’da annesi ve babasına evin önünde yangın malzemelerinin kaldırılmasına yardım eden görüntüleri yürekleri sızlattı. Karaman’da bir ailenin kış gününde üstelik borç batağında olması rağmen eli kolu bağlı çaresizce yardımına “Karaman’da Kimse Yok mu ?” sorusunu getirtti.

Bir kış gününde umutla baktıkları yeni yılda başlarına gelen olayın ardından maddi imkansızlıklar içinde hayata tutunan ailede, bir annenin umut gözyaşları, babanın çaresizliği ve çocukların solan yüzlerine yetkililerin ve yardımseverin şefkatli ve sıcak kapısı onlar için umudun tek adresi.

YARDIM İÇİN HESAP NO:


Hatice AKBAL
0121331
AKBANK-KARAMAN ŞUBESİ