Köpekler soğuktan donmak üzere tir tir tirerlerken bulundular!

Karaman'da devriye görevi yapan polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesinde boş tarla içinde donmak üzere olan üç köpek buldu. Polislerin çevreden yaptıkları araştırmalar sonucu köpeklerin sahibinin ayağından yaralanan köpeğini ve yavrularını sokağa attıklarını öğrendi. Duyarlı polisler hemen belediye yetkililerini arayarak köpekleri, barınaktan gelen görevliye teslim etti.

Belediye görevlisi  Hüseyin Afşin Aladağ yaptığı açıklamada;''Emniyet deki arkadaşlarımızın haberiyle köpekler sokağa atılmış olduğunu öğrendik. 15 dakika içerisinde barınaktan geldim yaralı anneyle birlikte 2 tane köpeği aldım barınağa veterinerimizin kontrolünde barınağa götüreceğim. Köpekler tirtir titriyorlar. Zaten bunlar av köpeği olduğu için soğuk havada biraz üşürler. Götüreceğimiz yerde sıcak ve kuru bir yer, inşallah daha güzel olacaklar,''dedi.

Köpekleri kontrol eden Belediye Veterineri Akif Kirşci anne köpeğin ayağının çok kötü olmadığını, soğuktan etkilendikleri ve aç kaldıklarını tespit ettiklerini ifade ederken,'' En kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklar'' dedi.

Polis ekiplerinin dikkati sayesinde 3 köpek şimdi sıcacık yuvasına kavuştu.