Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan’ın hazır bulunduğu programda konuşan Karaman Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy, gelecekte daha yaşlı bir nüfusa sahip olacak olan ülkemizin, yaşlı nüfusunun daha konforlu bir hayat sürebilmesi için bazı standartlara sahip olması gerektiğini belirtti.

Altunsoy, “Yaşlılık dönemi saygı, sevgi ve itibar gerektirmektedir. Yaşamlarının büyük bir kısmını ülkeye hizmet ederek geçiren insanlarımızın, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gelmektedir" dedi.

Altunsoy, son yapılan sağlık politikalarında bu konular üzerine çalışmalar gerçekleştiren ülkemizin, sağlık kuruluşuna gidemeyen yatağa bağımlı hastalar için, 'Evde Sağlık Hizmetleri', hastanelerde açılan psiko-sosyal destek veren, sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenen 'Sosyal Hizmet Birimleri' gibi hizmetleri hayata geçirdiğini kaydetti.

Yaşlıların sorunlarına çözüm bulmak ve hak ettikleri yaşantıyı sağlamak toplum olarak herkesin görevleri arasında bulunduğunu kaydeden Altunsoy, "Sadece bu gün değil, her gün yaşlılarımızı hatırlamalı ve gelecek nesillere bu bilinci aşılamalıyız" dedi.