18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası programına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Yeşildere Belediye Bşkanı İbrahim Koçak, İl Genel Meclisi Üyesi Adem Kapar, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman, Müdür Baş Yardımcısı Zeki Tuman, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan huzurevi sakinlerinden İbrahim Sert, yaşlıların hatırlanmasının ve onlara değer verilmesinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Beş yıldır huzurevinde kaldığını belirten İbrahim Sert, yaşadıkları ortamın ve kendilerine sağlanan imkânların son derece güzel olduğunu ifade ederek, kendileriyle ilgilenen tüm yetkililere ve huzurevi çalışanlarına teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan ise yaşlıların ekmek kadar kutsal, su kadar aziz olduklarına dikkat çekerek: “Onların tecrübeleri bizim için son derece önemli. Mensubu olduğumuz medeniyetin ve inancın bir gereği olarak onları daima el üstünde tutmaya çalışıyoruz, bundan da bahtiyarız.”dedi.

Yaşlılar haftasında, güzel ve anlamlı bir programda yaşlılarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün  ise insan hayatının değişik evleri olduğuna dikkat çekti. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Hepimiz bir gün yaşlanıyoruz, yaşlılık insan için özel bir dönem. Gençliğinde bu vatana hizmet eden yaşlılarımızın, bu dönemi güzel geçirmeleri için topluma ve devlete düşen görevler var. Sizlerin bu vatana emeğiniz var, sizlere bu dönemde rahat imkânlar sağlamayı kendimiz için en temel vazifelerden birisi kabul ediyoruz. Bu noktada devlet kadar sivil toplumun ve gönüllülerinde bu işin içinde olması lazım.”

Yaşıları sadece bir gün ya da bir hafta değil her gün hatırda tutmaya çalıştıklarını, onlara her gün hizmetin en iyisini sunmaya çalıştıklarını belirten Vali Kahraman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşlılar bizim mazimiz. Biz onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz, geleceğimizi onların dualarını alarak, onların tecrübelerinden faydalanarak çizmek istiyoruz.”

Bir gün her insanın yaşlanacağına dikkat çeken Vali  Kahraman, geçmiş ile gelecek arasında kurulacak ilişkinin sağlıklı olması için her toplumun yaşlılara ihtiyaç duyduğunu belirtti ve toplum açısından tecrübenin önemine dikkat çekti. Vali Kahraman  konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Biliyoruz ki bir gün her insan yaşlanacak. Biz anaya-babaya 'öf' bile denmemesi gerektiğinin altına çizen bir medeniyetin ve inancın mensubuyuz. Her yaşlı aslında bu toplumun kökleridir. Onların ihmal edilmesi aslında geçmiş ile gelecek arasındaki bağın kopması demektir. Geçmişin tecrübelerini önemseyen milletlerin gelecekleri de bu anlamda parlak olacaktır. Bugün vesilesiyle tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını en samimi duygularla kutluyorum, ayrıca burada yaşlılarımıza hizmet veren çalışanlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum.”

Programdan sonra Vali  Kahraman'la birlikte huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden Hanımefendi Muhsine Kahraman  ise insanın zamanı durduracak bir güce sahip olmadığına ve Allah ömür nasip ettiği takdirde her insanın bir gün yaşlanacağına dikkat çekerek, “Her şeyden önce Allah herkese hayırlı bir ömür nasip etsin... Yaşadığımız her dakikanın kıymetini bilmek ve yaşarken edindiğimiz tecrübeleri bir gün çocuklarımıza, gençlere aktarabilmek büyük bir bahtiyarlık. Huzurevimizde kalan her yaşlımızı kendi ailemiz biliyoruz; onların derdini de sevincini de paylaşmaya gayret ediyoruz. Zaman zaman onlarla bir araya geliyoruz; çünkü onlara sadece maddi imkânlar sağlamak yetmiyor, onların gönüllerini de hoş tutmak gerekiyor. Bu hafta yaşlılar haftası, her birinin yaşlılar haftasını kutluyor, her birine ayrı ayı hürmetlerimi iletmek istiyorum. Dilerim ki hiçbir yaşlımızın kalbi kırılmasın ve gönülleri daima huzur içinde olsun.”dedi.

Yaşlılar Haftası programı, Karaman Lisesi öğrencilerinin hazırladığı klasik Türk müziği konseriyle sona erdi.