Saray Seka-Sar Vakfı'nın Merhum Kâmil Özdağ anısına düzenlemiş olduğu Yunus Emre'nin hayatı ve yaşam felsefesi ile şiirlerinden bir bölümünün yorumlanması hakkında kompozisyon yarışmasının başvuru süresi uzatıldı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, halktan gelen istek üzerine 20 Nisan’da biten başvuru süresinin 30 Nisan’a kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

"Bilindiği gibi önümüzdeki günlerde ilimizde Türk Dil Bayramı kutlamaları yapılacaktır. İlimiz yani Karaman'ımızda 700 yıl öncesi Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçe'ye verilen önemi ve Türk Dilinin korunması için harcanan çabayı biliyoruz. Birde o dönemin Yunus Emre'si var ki; yüzlerce yıl geçmesine rağmen Yunus Emre Türkçe şiirler ve ilahiler söyleyip yazarak ta o devirlerden Türkçe'mizin bir edebiyat ve kültür dili olarak gelişmesine büyük katkıları olmuştur. İslam Tasavvufu ehlidir. 

Dünyaya kavga için değil sevgi için geldiğine inanan Yunus Emre'nin eserlerini, hayatını ve yaşam felsefesini konu alan bu kompozisyon yarışması ile 700 yıl öncesinden günümüze ve daha sonraki yüzlerce, binlerce yıl daha varlığını ve dirliğini, felsefesini en iyi anlamak, anlatmak, ışık olması amaçlanmıştır. Gelen kompozisyon çalışmaları vakfımız tarafından kitap haline getirilerek bir kültür hizmeti olarak, Yunus Emre'nin Hayatı, Şiirleri ve felsefesinin daha nice binlerce yıla taşınması amaçlanmıştır,"denildi.